Από βουλευτής, αρχισυντάκτης

Από βουλευτής, αρχισυντάκτης

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Τον κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη δεν τον γνωρίζαμε. Είναι από τη νέα φουρνιά της «Ελπίδας» στο Κοινοβούλιο. Επεδίωκε χρόνια να γίνει βουλευτής. Αυτό τουλάχιστον γράφει στο βιογραφικό του: «Επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, τον ενιαίο Συνασπισμό και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου». Τα κατάφερε το 2015 με το κόμμα που θα άλλαζε την Ελλάδα, την Ευρώπη, την υφήλιο, και –τώρα μάλιστα που ξανοιχτήκαμε στο Διάστημα– το σύμπαν ολόκληρο.

Μπράβο του, που έπειτα από τόσες προσπάθειες τα κατάφερε, αλλά οι φιλοδοξίες του δεν σταματούν εδώ. Τώρα θέλει να γίνει αρχισυντάκτης των δελτίων ειδήσεων των καναλιών, ή έστω να εμφανίζεται σ’ αυτά. Ετσι, μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμαρτυρήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης γιατί «τα κανάλια δεν προβάλλουν το έργο της Εξεταστικής για την Υγεία», της οποίας ο ίδιος είναι πρόεδρος. Ορθώς το ΕΣΡ απάντησε πως δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης στην περίπτωση μη μετάδοσης μιας είδησης (δηλαδή παρεμβαίνει μόνο εάν μεταδοθεί κάτι και κρίνει), ενώ παράλληλα τονίζει πως η αξιολόγηση των ειδήσεων ανήκει στους δημοσιογράφους. Ο νέος αστέρας της Αριστεράς ζήτησε «να κάνουν τη δουλειά τους ορισμένοι» (δηλαδή η Ανεξάρτητη Αρχή) και πρότεινε να προσπαθήσει η Εξεταστική για την Υγεία να εντοπίσει περιπτώσεις πλήρους παρασιώπησης και να επανέλθει ζητώντας παρέμβαση του ΕΣΡ.

Γράφαμε παλιότερα πως ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της Δεξιάς σε σχέση με την Αριστερά ήταν πως τα στελέχη της πρώτης έχουν τσακωθεί με το διάβασμα και τη σκέψη. Δεν γνωρίζουμε πόσο ξεκίνησαν το διάβασμα οι δεξιοί, αλλά οι αριστεροί όχι μόνο φρόντισαν να κλείσουν το χάσμα, αλλά κάνουν πλέον τους βουλευτές της Ν.Δ. να μοιάζουν διάνοιες. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος, για παράδειγμα, είπε το αυτονόητο: «Η απάντηση του ΕΣΡ είναι σαφέστατη, δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με γεγονότα που δεν μεταδίδονται, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει αξιολόγηση και ιεράρχηση ειδήσεων. (…) Αν σήμερα ζητάμε τι να μεταδώσουν, αύριο θα τους λέμε και πώς να το μεταδίδουν και αντίο ελευθεροτυπία. (…) Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ούτε τους διευθυντές ούτε τους αρχισυντάκτες».

Στις αιτιάσεις του κ. Μπαλωμενάκη αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Μαυρωτάς είπε «μου φαίνεται υπερβολικό να ζητήσουμε από το ΕΣΡ να κάνει έλεγχο στο πώς αξιολογούν τα κανάλια τις ειδήσεις. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου… Δεν νομίζω ότι λείπει η ενημέρωση, υπάρχουν και τα έντυπα που κάποια προβάλλουν πολύ επιμελώς».

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το Κανάλι της Βουλής μεταδίδει τις εργασίες της Επιτροπής και μάλιστα δύο φορές για να τις εμπεδώσουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή