Πτωχοί είμαστε όχι ανόητοι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Μια εύκολη εξήγηση για τα επανειλημμένα χαστούκια που δέχεται η κυβέρνηση σχεδόν μέρα παρά μέρα και, μάλιστα, σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν τα μέλη της, θα ήταν ότι μάλλον το διασκεδάζουν. Θα εξηγούσε, ψυχαναλυτικά, αρκετά και θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε τα υπόλοιπα στην πλούσια βιβλιογραφία για το φροϊδικό ολίσθημα και άλλα τέτοια περισσότερο ή λιγότερο χαριτωμένα. Δυστυχώς, στον πυρήνα της αδυναμίας των κυβερνώντων να αντιληφθούν την πραγματικότητα είναι ο αριστερίστικος πολιτικός βολονταρισμός. Αυτή η κακοποιημένη βουλησιαρχία δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στην ελληνική Αριστερά, ούτε βέβαια και ξένο προς την πραγματική βάση της πολιτικής κουλτούρας της. Απλά, με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε ένα παιδιάστικο μάντρα στα χείλη όλων των ημιμαθών που κάνουν κάθε μέρα το «spin» για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου και των υπόλοιπων μηχανισμών αντήχησης των μεγαλειωδών ιδεών του πρωθυπουργικού επιτελείου προς την κοινωνία.

Το μότο τους συνοψίζεται στο ότι «όλα είναι πολιτικά». Τα οικονομικά συμφέροντα υπάγονται στην πολιτική. Οι έμφυλες ταυτότητες είναι πολιτική. Η οικονομία και η ανάπτυξή της είναι πολιτική. Ο πολιτισμός είναι πολιτική. Η ψυχαγωγία είναι πολιτική. Το σεξ είναι πολιτική. Πρόκειται για έναν κατάλογο δίχως τέλος, στον οποίο μοναδικό όριο είναι η φιλοδοξία των αενάως σκεπτομένων «προς τα μπρος». Γι’ αυτό τον λόγο δεν κατάλαβαν ότι η «πολιτική βούλησή» τους αποκλείεται να ισοδυναμεί με υλοποίησή της. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καλή σχέση με την πραγματικότητα, όσο πολιτικό κυνισμό και αν επιδεικνύουν.

Ο βολονταρισμός τους επλήγη θεαματικά (δυστυχώς με βαρύ λογαριασμό για τη χώρα) στην Ευρώπη το 2015. Χτυπάει διαρκώς «τοίχο» σε διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με διάφορα παραδείγματα (διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών, η απόφαση της Δικαιοσύνης για την κατάσταση των συμβασιούχων δήμων, όπως και εκείνη που απαγορεύει την εσαεί –άνω της πενταετίας– πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων κ.ο.κ.). Παράλληλα, αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Αλήθεια, οι σημερινοί Ελληνες, ακόμη και αυτή η γερασμένη εκδοχή τους λόγω της δημογραφικής αποστράγγισης της χώρας, έχουν τόσο στενή σχέση με αυτή την αισθητική που ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει (χαρακτηριστικά παραδείγματα το κακόγουστο μνημείο των «νεκρών της ΕΡΤ» και η ακόμη πιο κακόγουστη προπαγάνδα του κρατικού σταθμού); Εκτιμώ πως όχι. Πτωχοί είμαστε, όχι ανόητοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή