Και ύστερα θα έρθουν οι επενδυτές

Και ύστερα θα έρθουν οι επενδυτές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ​​τις 30/6 ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους επενδυτές να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα. Για να έρθουν όμως οι επενδυτές, το πρώτο πράγμα που απαιτούν είναι η ασφάλεια των χρημάτων που επενδύουν, από κάθε αυθαιρεσία. Η απόδοση μιας δικαιοσύνης ευρωπαϊκού επιπέδου είναι η κυριότερη προϋπόθεση. Η δική μας όμως Δικαιοσύνη είναι αυτή που (όπως αποκάλυψε το περιοδικό Athens Review of Books – ARB) αποφαίνεται με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ότι ο Αρτ. Σώρρας είναι κάτοχος 600 δισ. που θα τα χαρίσει στους Ελληνες. Είναι αυτή που άσκησε δίωξη σε διοικητή ταμείου που τόλμησε να αμφισβητήσει αυτή την απόφαση. Είναι αυτή που Εφετείο της αποφαίνεται ότι ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς έχει ηλικία τουλάχιστον 111 ετών, ότι είναι ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ που όμως δεν ασπάζεται τις αρχές του και ότι δικαιούται 22.000 από το ARB επειδή ένας επιστολογράφος τον απεκάλεσε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Και προφανώς αυτή η ποινή σημαίνει στέρηση της ελευθερίας έκφρασης, δηλαδή κλείσιμο του περιοδικού. Ενδεχομένως δε και περαιτέρω υποβάθμιση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ελευθερίας του Τύπου (σήμερα βρίσκεται στην 88η θέση, κάτω από την 69η Μογγολία και την 76η Αλβανία).

Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι εφέτες πλανήθηκαν για την ηλικία και τις πεποιθήσεις του ΥΠΕΞ, δεν ισχύει το ίδιο για τους αρεοπαγίτες: κορυφαίοι επιστήμονες και ο καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης τους επεσήμαναν τις ασυναρτησίες του Εφετείου. Η εισηγήτρια του Αρείου Πάγου τις επεσήμανε και αυτή. Στη 14σέλιδη εισήγησή της επεσήμανε τρεις λόγους για να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, αν και ένας μόνο ήταν αρκετός. Ομως, η ποιότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης υπερίσχυσε: η εισήγηση όχι μόνο δεν έπεισε τους αρεοπαγίτες συναδέλφους της εισηγήτριας, αλλά δεν έπεισε ούτε… την ίδια! Καταψήφισε την εισήγησή της και έτσι ο Αρειος Πάγος επικύρωσε ομόφωνα την εφετειακή απόφαση και την ηλικία του ΥΠΕΞ. Οπως ταιριάζει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. Σε ένα καθεστώς που μπλοκάρει με βέτο την κοινή δήλωση της Ε.E. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και την Αίγυπτο. Σε ένα καθεστώς που ο πρωθυπουργός δεσμεύει τα δικαστήρια να αποφανθούν το 2019(!) ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων. Και ύστερα θα έρθουν οι επενδυτές. Θα σπεύσουν, σίγουροι ότι τα λεφτά τους προστατεύονται πλήρως από την αδέκαστη και ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή