80 χρoνια πριν… 21-VII-1937

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΣΙΛΙΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ: Ο κόμης Κοβαντόγκα, πρωτότοκος υιός του πρώην βασιλέως της Ισπανίας Αλφόνσου, και η νέα ωραιοτάτη σύζυγός του Μάρθα Ροκαφόρ υ Αλτουθάρρα Βεντάντο. Η φωτογραφία ελήφθη κατά την δεξίωσιν η οποία εδόθη προς τιμήν των νεονύμφων εις το μέγαρον του Δον Μανουέλ Θαμόρα, Ισπανού εκατομμυριούχου και προσωπικού φίλου του κόμητος. [Σημ. «Φ»: Η φωτογραφία είναι διάφορος, αλλά παρεμφερής της δημοσιευθείσης.]

ΦΟΝΙΚΑΙ ΜΑΧΑΙ «ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ» ΚΑΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ»: Παρίσιοι, 20.- Κατά τηλεγραφήματα εκ Σαλαμάνκας [έδρα της κυβερνήσεως του Φράνκο], κατά τας ληφθείσας αυτόθι πληροφορίας, τα εθνικά στρατεύματα [φρανκικοί] ήρχισαν ευρυτάτης ακτίνος επιθετικήν ενέργειαν εις τους τομείς της Μαδρίτης [ελεγχομένης υπό των κυβερνητικών] και ιδία προς δυσμάς. Καθ’ όλην την χθεσινήν ημέραν και μετά καταιγιστικήν προπαρασκευήν του πυροβολικού, τα εθνικά στρατεύματα επραγματοποίησαν προέλασιν αρκετών χιλιομέτρων. […] Εις τον σχηματισθέντα [εις τον τομέα της Μπρουνέτε] παρά των ερυθρών [κυβερνητικών] κατά τας τελευταίας των επιθέσεις «θύλακα», έχουν κυκλωθή 7.000 ερυθρών, οι οποίοι είναι αδύνατον να διαφύγουν.

ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΜΑΡΚΟΝΙ: Ρώμη, 20.- Ο γερουσιαστής, ακαδημαϊκός και διάσημος εφευρέτης του ασυρμάτου τηλεγράφου Γουλιέλμος Μαρκόνι απέθανε περί ώραν 3 και 50΄ εκ συγκοπής καρδίας. Χθες ο Μαρκόνι είχεν αισθανθή αδιαθεσίαν τινά και συνεπεία τούτου εματαίωσε συνάντησιν την οποίαν επρόκειτο να έχη εις το Παλάτσο Βενέτσια μετά του κ. Μουσσολίνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή