80 χρoνια πριν… 7/8-VIII-1937

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΟΝΤΗΡΗ: Ο σκηνοθέτης του Β. [ασιλικού] Θεάτρου κ. Δ. Ροντήρης υπέβαλε την από της θέσεώς του παραίτησίν του. Κατά την χθεσινήν [6 Αυγούστου 1937] συνεδρίασιν του Δ. [ιοικητικού] Συμβουλίου του Θεάτρου η παραίτησις του κ. Ροντήρη έγινε δεκτή. [Σημ. «Φ»: Το Εθνικό Θέατρο συνέχισε να παίζει παλαιότερες σκηνοθεσίες του Ροντήρη. Σύμφωνα με στοιχεία, ο Ροντήρης νέα σκηνοθεσία στο Εθνικό έκανε το 1939 στο «Πέρα απ’ τον ορίζοντα» του Ευγενίου Ο’ Νηλ σε μετάφραση Κατίνας Παξινού.]

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΛΥΡΙΚΗΣ: Χθες την πρωίαν εγένετο εις τον Φιλολογικόν Σύλλογον «Παρνασσός» συγκέντρωσις καλλιτεχνών, μουσικών και ανθρώπων των γραμμάτων υπό την προεδρίαν του προέδρου του Σωματείου [Ελλήνων] Ηθοποιών κ. Παρασκευά διά το ζήτημα της ιδρύσεως αυτονόμου οργανισμού Λυρικής σκηνής. Επί του ζητήματος ωμίλησαν οι κ.κ. Παρασκευά και Λάππας […]. Απεφασίσθη η σύστασις επιτροπής, ήτις θα παρουσιασθή εις την Α. Μ. τον Βασιλέα, τον Πρωθυπουργόν και τους υπουργούς της Παιδείας και Οικονομικών διά να ζητήση την άμεσον ίδρυσιν του Μελοδράματος. Η επιτροπή απετελέσθη εκ των κ.κ. Κωστή Νικολάου, Ι. Ψαρούδα, Σ. Βαλτετσιώτη, Α. Ευαγγελάτου, Μ. Καλομοίρη, Οδυσ. Λάππα, Σαμιωτάκη, Γλυκοφρύδη, [λείπει αράδα].

ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ: Παρά του Δήμου Αθηναίων υπεβλήθη προς έγκρισιν εις το υπουργείον Συγκοινωνίας το σχεδιάγραμμα επεκτάσεως του σχεδίου πόλεως εις θέσιν Θυμαράκια (Κάτω Πατήσια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή