Οταν το κράτος δικαίου απουσιάζει

Οταν το κράτος δικαίου απουσιάζει

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν γνωρίζουμε πώς πάει ο διάλογος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τις «συλλογικότητες των Εξαρχείων», διότι δεν έχει βγάλει ούτε ένα δελτίο Τύπου για την πρόοδο των συνομιλιών. Αλλά ο κ. Νίκος Τόσκας πρέπει να βιαστεί. Κι αυτό όχι μόνο γιατί η συγκεκριμένη γειτονιά γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι ορμητήριο των εμπρηστών –μια μολότοφ δεν πείραξε ποτέ κανένα όπως υπονόησε κάποτε ο πρωθυπουργός– αλλά γιατί η εγκληματικότητα φουντώνει. Αυτό δεν το λέει η ΕΛ.ΑΣ. Η υπό τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αστυνομία μάλλον δεν έχει το δικαίωμα ούτε τη στατιστική καταγραφή των αδικημάτων στην περιοχή. Τα αναφέρουν οι ίδιες οι «συλλογικότητες» στον δικτυακό τόπο athens.indymedia.

Εκεί διαβάζουμε πολλά. Ανθολογούμε τα πιο πρόσφατα. «Την Τρίτη 1 Αυγούστου σύντροφος περπάταγε στην οδό Κωλέττη στο ύψος της Μπενάκη στις 2 τα μεσάνυχτα, όταν τον πλησίασε λευκό παπί με σβηστά φώτα και επέβαιναν 2 άτομα. Ο (…) συνοδηγός επιτέθηκε στον σύντροφο και τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο και μετά συνέχισε να τον χτυπάει με σιδηρογροθιά ώστε να του αποσπάσει την τσάντα και το κινητό του. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν…».

«Την Παρασκευή 11 Αυγούστου γύρω στις 5 το πρωί 2 άτομα επιτέθηκαν σε έναν άντρα και μία γυναίκα στην οδό Μετσόβου στο ύψος της Μπουμπουλίνας με σκοπό την κλοπή… πλησίασαν από πίσω, ακινητοποίησε ο ένας τον άντρα πιάνοντάς τον από τον λαιμό με το ένα χέρι και με το δεύτερο πίεσε μεταλλικό αντικείμενο στον αυχένα και στη συνέχεια τον έριξε κάτω και πήρε από τις τσέπες του, το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι, ενώ παράλληλα ο δεύτερος προσπάθησε να τραβήξει την τσάντα της κοπέλας με αποτέλεσμα αρχικά να τη ρίξει στο έδαφος και στη συνέχεια να τη χτυπήσει στο πρόσωπο για να αφήσει την τσάντα…».

«Το βράδυ της Δευτέρας 7/8 αντίστοιχη επίθεση έγινε και λίγο πιο πάνω στην Τσαμαδού, γωνία με Κουντουριώτου. Τρία άτομα καθόντουσαν στο μάρμαρο εισόδου σπιτιού και μόλις 2 άτομα ηλικίας 60-65 περίπου ετών πέρασαν μπροστά τους, ξεκίνησαν να προκαλούν λεκτικά, τους πλησίασαν και με την απειλή μαχαιριού πήραν την τσάντα πλάτης του ενός, ενώ τον χτύπησαν στο κεφάλι με τη λαβή του μαχαιριού και με μπουνιά σπάζοντάς του τα δόντια. Ο άνθρωπος έπεσε στο έδαφος με αίματα στο κρανίο και οι τρεις εξαφανίστηκαν τρέχοντας…».

Εγκληματικότητα υπάρχει παντού, αλλά στα Εξάρχεια απουσιάζει το φρένο που λέγεται κράτος δικαίου. Ετσι οι «συλλογικότητες» –όπως φαίνεται από τις εκκλήσεις στο indymedia– ψάχνουν τους δράστες. Το ερώτημα είναι τι θα τους κάνουν αν τους βρουν. Θα τους παραδώσουν στη Δικαιοσύνη ή θα ισχύσει ο νόμος του Λιντς, αυξάνοντας περισσότερο την εγκληματικότητα στην περιοχή;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή