80 χρoνια πριν… 15-IX-1937

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΣΚΕΨΙΣ ΤΗΣ ΝΥΟΝ: Παρίσιοι, 14. – Η συμφωνία διά τη λήψιν μέτρων κατά της πειρατείας εν τη Μεσογείω [λόγω των τορπιλλισμών εμπορικών σκαφών τα οποία μετέφεραν εφόδια διά τους Δημοκρατικούς της Ισπανίας από ιταλικά υποβρύχια] υπεγράφη την 12.30 της σήμερον εις Νυόν [Ελβετία], εν δημοσία συνεδριάσει, προηγηθείσης ιδιαιτέρας 3 συσκέψεως των αντιπροσώπων. Ο πρόεδρος της Διασκέψεως [υπουργός των Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Ντελμπός έθεσε την υπογραφήν του εις το διπλωματικόν έγγραφον το οποίον κατόπιν υπέγραψαν οι κ.κ. Ηντεν [μεγάλη Βρετανία] Κιοσεϊβάνωφ, Βασίφ Μπουσού πασάς, Πολίτης [Ελλάς], Αντωνέσκο, Αράς, Λιτβίνωφ [ΕΣΣΔ] και Πούριτς. Ο κ. Αντονυ Ηντεν ωμίλησε σήμερον από ραδιοφώνου απευθυνόμενος προς τους λαούς της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας ειπών ότι «η δράσις των τρομοκρατών γκάγκστερς της Μεσογείου δεν πρόκειται να συνεχισθή. [Στη φωτογραφία, ο Αντονυ Ηντεν επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας. Πηγή φωτογραφίας Τhe Times].

ΘΩΜΑΣ ΜΑΖΑΡΥΚ: Παρίσιοι, 14. – Σημερινόν τηλεγράφημα εκ Πράγας αγγέλλει, ότι την νύκτα απεβίωσεν ο πρόεδρος και ελευθερωτής της Τσεχοσλοβακίας Θωμάς Μάζαρυκ.

ΛΩΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: Ο κ. Λώρης Μαργαρίτης θα δώση σειράν συναυλιών αίτινες θα μεταδοθούν ραδιοφωνικώς, εις τας κάτωθι ευρωπαϊκάς πόλεις. Βουδαπέστη 16 Σεπτεμβρίου, Βελιγράδι 21 Σεπτεμβρίου μετ’ ορχήστρας, Βουκουρέστι 19 Οκτωβρίου μετ’ ορχήστρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή