80 χρόνια πριν στην «Κ» 24.ΙΧ.1937

80 χρόνια πριν στην «Κ» 24.ΙΧ.1937

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΚΟΥΤΡΗ: Απεβίωσε χθες εις Κόρινθον αιφνιδίως εκ συγκοπής της καρδίας ο υφηγητής της Φιλολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου και γραμματεύς της Ακαδημίας Αθηνών Ιωάννης Συκουτρής. Η κηδεία του μεταστάντος εγένετο χθες την πρωΐαν εις το Α΄ Νεκροταφείον Αθηνών. Εις την κηδείαν παρέστησαν πλείστοι καθηγηταί του Πανεπιστημίου. Στέφανοι κατετέθησαν εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών, του Πανεπιστημίου και της Φιλοσοφικής Σχολής. […] Προ τετραετίας ο Ιωάννης Συκουτρής μετέφρασεν εντολή της Ακαδημίας Αθηνών το «Συμπόσιον» του Πλάτωνος. Εις το έργον τούτο ο μεταστάς έκαμε κριτικήν και αισθητικήν ανάλυσιν, ήτις προεκάλεσε ευρυτάτας συζητήσεις εις τους εκκλησιαστικούς και επιστημονικούς κύκλους. [Σημ. «Φ»: Στην πραγματικότητα, ο Συκουτρής αυτοκτόνησε με χάπια Βερονάλ. Η ηθική βάση τής εναντίον του πολεμικής ήταν φαρισαϊκή καθώς αυτή δεν ξέσπασε όταν εκδόθηκε το «Συμπόσιο», αλλά αργότερα, όταν ο Συκουτρής διεκδικούσε έδρα στο Πανεπιστήμιο.]

ΣΙΝΟΪΑΠΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Παρίσιοι, 23.- Κατά τηλεγραφήματα εκ Σαγκάης, ιαπωνικά αεροπλάνα ενεφανίσθησαν και πάλιν ύπερθεν του Νανκίν, έρριψαν δε περί τας είκοσι βόμβας καθ’ ην στιγμήν διήρχοντο του Κιαγκ-Γιαν. […] Η κυριωτέρα αγγλική εφημερίς της βορείου Κίνας «Τάιμς του Πεκίνου και του Τιεν-Τσιν» περιγράφει διά ζωηρών χρωμάτων τας καταστροφάς άτινας επέφερεν ο πόλεμος εις τα εν Κίνα οικονομικά συμφέροντα των Ευρωπαίων.

ΤΟ ΡΑΪΧ, Ο ΦΡΑΝΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ: Βερολίνον, 23.- Αγγέλλεται εκ Σαλαμάνκας ότι η τελετή της επιδόσεως των διαπιστευτηρίων του νέου πρεσβευτού του Ράιχ φον Στόρερ προς τον Στρατηγόν Φράνκο διεξήχθη μετά πάσης επισημότητος. […] Την μεσημβρίαν προσήλθεν υπό τους ήχους της μουσικής ο Στρατηγός Φράνκο συνοδευόμενος υπό της εκ Μαροκινών σωματοφυλακής του. Το πλήθος εξέσπασεν εις ζωηράς επευφημίας υπέρ του Στρατηγού και του Ράιχ.

ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ: Χθες την 6.30 μ.μ. εγένοντο μετά πάσης επισημότητος τα εγκαίνια της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων επί παρουσία του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Ιωάννου Μεταξά.

BAIN MIXTES: Και χθες εξηκολούθησεν η υπερβολική ζέστη. Η αναβίωσις αυτή του καλοκαιριού χαιρετίζεται με νέαν περίοδον θαλασσίων λουτρών – μεικτών φυσικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή