Οδηγώντας ανάποδα στην Πανεπιστημίου

Οδηγώντας ανάποδα στην Πανεπιστημίου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουμε εθιστεί ώστε κάθε απλώς εξωφρενική πληροφορία για κινήσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να μην προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Οπότε λογικά η πρόθεση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να πνίξει την πλατφόρμα Beat, που άλλαξε την εμπειρία του ταξί στην Αθήνα, θα μπορούσε να είναι μία ακόμη επιβεβαίωση του πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει κάθε χαμηλό ένστικτο αυτής της κοινωνίας με αντίτιμο την παραμονή στην εξουσία.

Η περίπτωση, όμως, του Beat μπορεί να είναι λιγότερο απλή. Σκεφτείτε οποιοδήποτε παράδειγμα κοινωνίας όπου αφαιρέθηκε αυθαίρετα ένα βήμα προόδου. Δεν υπάρχει προηγούμενο να γίνεται αποδεκτή η χειροτέρευση της καθημερινότητας όταν το μόνο κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων ταυτισμένων με ό,τι απεχθέστερο έχει γνωρίσει η ελληνική κοινωνία. Θα πληρώσει ακριβά η κυβέρνηση τη σταθερή προσκόλλησή της στην οπισθοδρόμηση.

Σκέφτομαι εκείνα τα νέα παιδιά που γιόρταζαν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια κυματίζοντας λάβαρα με δυνατή ροκ μουσική. Δεν συμμεριζόμουν τον ενθουσιασμό τους, το αντίθετο. Μπορούσα όμως να καταλάβω ότι, από τη δική τους οπτική, ασχέτως αν προσωπικά τη θεωρούσα αφελή και λανθασμένη, πίστευαν ότι θα υπήρχε ρήξη με το σάπιο σύστημα. Θα ήθελα να ρωτήσω όμως εκείνα τα νέα παιδιά που ξεσπάθωναν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τι θα είχαν να πουν τώρα που πρέπει να συμμαχήσουν με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο και να χειροκροτούν την κάλυψη του Πάνου Καμμένου;

Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η κατάντια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, με ευθύνη των επιλογών της κυβέρνησης και με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή και την κάλυψη των υπουργών του, έχει γίνει ανυπόφορη. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τη μικρότερη ανάπτυξη και ο πολίτης να ακούει τόσα προσβλητικά για τη νοημοσύνη του ψέματα από την ίδια την κυβέρνηση.

Η υπόθεση του Beat και της ανάγκης υπαγωγής του στο σάπιο σύστημα, ακυρώνοντας την ιδρυτική ιδέα του που το έκανε δημοφιλές, είναι απλώς μία ακόμη επιβεβαίωση για τον τρόπο που η κυβέρνηση βλέπει την ελληνική κοινωνία.

Το Beat θα επιβιώσει γιατί όσο γελοίο ήταν να περιορίσεις τις τηλεοπτικές άδειες στη σημερινή εποχή, άλλο τόσο γελοίο είναι να κολυμπάς αντίθετα στο ρεύμα που σε οδηγεί στο αύριο. Αλλά, όπως φαίνεται, η γελοιότητα μαζί με την κατάντια που αναπαράγει είναι φαινόμενα θεσμοθετημένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή