Ωμές και καλοδεχούμενες «παρεμβάσεις»

Ωμές και καλοδεχούμενες «παρεμβάσεις»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υ​​πό φυσιολογικές συνθήκες –δηλαδή, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση– η συνέντευξη Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής» (1.10.2017) θα ήταν μια ωμή, μην πούμε και ιταμή, παραβίαση στα εσωτερικά της χώρας. Ακούς εκεί να πει ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι το κλειδί. Η Ελλάδα την έχει τώρα, οι εκλογές είναι για το 2019, ας τις κρατήσουμε για τότε». Εδώ κάνουμε εκλογές κάθε τρία χρόνια και στην περίοδο της κρίσης ανά διετία.

Σε αυτήν την περίπτωση θα ακούγαμε τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αναφωνεί «γκόου μπακ μίστερ Ντάισελμπλουμ, γκόου μπακ συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης». Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης θα το έγραφε πιο ευρωπαϊκά: «Το δεξιό κατεστημένο της Ευρώπης θέλει να κρατήσει την καταστροφική κυβέρνηση του μνημονίου πάση θυσία». Και τα συριζοτρόλ θα ξεφώνιζαν κάποιον που τόλμησε να γράψει στο Facebook «βάστα γερά Γερούν».

Τα παραπάνω δεν είναι σχήμα λόγου. Δεν υπήρξε στο παρελθόν δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου, που ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς και ο κ. Παπαδημούλης ειδικώς, να μην στηλιτεύσει ως «επαναφορά της εποχής Πιουριφόι στην Ελλάδα». Ετσι και το 2014, όταν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προτιμούσαν να μην στηθούν κάλπες λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ ελεεινολογούσε την Ενωση. Ακόμη και οι δηλώσεις του κ. Ολι Ρεν το 2011, για διακομματική συναίνεση στα μέτρα εξόδου από την κρίση, έκαναν τον τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Χουντή να μιλήσει για «ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας». Μην μιλήσουμε για «ωμές παρεμβάσεις» των κοινοτικών αξιωματούχων που προέκριναν –τι πιο φυσιολογικό;– το «ναι» όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκαναν το γελοίο όσο και καταστροφικό δημοψήφισμα του 2015.

Ομως καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός την εξουσία. Ετσι, ο κ. Παπαδημούλης τώρα πανηγυρίζει για το «Ακυρο από Ντάισελμπλουμ σε @kmitsotakis για τις εκλογές, μέσω @Kathimerini_gr: “Κρατήστε τις εκλογές για το 2019”». Κανείς δεν μιλάει για τις παρεμβατικές προτιμήσεις του Γερούν «Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει τη χώρα του στον δρόμο της σταθερότητας… Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, ως ώφειλε». Ας σκεφτούμε μόνο τι θα γινόταν αν έλεγε κάτι αντίστοιχο για τον κ. Αντώνη Σαμαρά ή τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Εδώ η εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε πει μια καλή κουβέντα για τον κ. Σταύρο Δήμα (ήταν επίτροπος) και ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του κ. Ανδρέα Καρίτζη ζητούσε παραίτηση του κ. Γιούνκερ.

Ισως λοιπόν γι’ αυτό να αγαπούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν είναι μόνο πως ψηφίζει ό,τι τους πάνε, αλλά δεν έχουν το άγχος –βρε αδελφέ!– να πουν μια κουβέντα παραπάνω δίχως να τους βρίζουν. Λίγο είναι αυτό;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή