Στρατηγική(;) λοιδορίας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν περνάει απαρατήρητη, πλέον, η επιλογή του πρωθυπουργού να προσέρχεται στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με διάθεση λοιδορίας και με στόχο να μειώσει σε προσωπικό επίπεδο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η επιλογή αυτή, η οποία παραμένει άγνωστο αν συνιστά έμπνευση του ιδίου ή αν αποτελεί εφαρμογή σχετικών εισηγήσεων συνεργατών του, κατά κανόνα και για ευνόητους λόγους «υποστηρίζεται» επικοινωνιακά κυρίως μέσω των social media – ώστε να διαμορφωθεί το επιδιωκόμενο από το κυβερνών κόμμα αρνητικό κλίμα για τη Ν.Δ. και τον αρχηγό της.

Η επιμονή σε αυτή την τακτική, δείγμα της οποίας προσφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου, δείχνει πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τη μείωση του πολιτικού της αντιπάλου έναντι της ανάπτυξης επιχειρηματολογίας περί την ορθότητα των δικών της επιχειρημάτων, ως κυρίαρχο εργαλείο πολιτικής στρατηγικής, με τους εμνπευστές της να αδιαφορούν αν με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην υποβάθμιση του δημόσιου πολιτικού λόγου. Στον ενθουσιασμό του για τη συγκυριακή επιτυχία τέτοιου είδους επιλογών, ωστόσο, το επικοινωνιακό επιτελείο πέριξ του κ. Αλ. Τσίπρα προβαίνει και σε κινήσεις οι οποίες αναδεικνύουν ένα σοβαρότατο ηθικής τάξεως ζήτημα για αμφότερους τους κυβερνητικούς εταίρους: Στην προσπάθεια άρθρωσης πολεμικής ρητορικής κατά της Ν.Δ. και στο πλαίσιο της διάθεσης «αριστερού αυτοπροσδιορισμού» τους, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για σύγκρουση δύο κόσμων, τοποθετώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πλευρά του «σκοταδισμού», εξαιτίας της άρνησής του να υπερψηφίσει το νομοθέτημα για την ταυτότητα φύλου.

Είναι πλέον γνωστό, αν και επικοινωνιακά επιχειρήθηκε επιμελώς να «εξαφανιστεί» ως θέμα, ότι πλην ενός, άπαντες οι βουλευτές των ΑΝΕΛ αρνήθηκαν να ψηφίσουν όχι ένα, αλλά όλα τα άρθρα για την ταυτότητα φύλου. Συνεπώς, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, οι εταίροι τους στην κυβέρνηση ανήκουν στον χώρο του «σκοταδισμού». Εγείρονται, λοιπόν, μείζονα ερωτήματα ηθικής τάξεως: Πώς οι βουλευτές των ΑΝΕΛ «καταπίνουν» μια τέτοιας σοβαρότητας μομφή; Πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ανέχονται» να βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας με τη στήριξη σκοταδιστών; Βολεύονται, απλώς, με τις ταμπελίτσες που δίδει τακτικά ο κ. Τσίπρας στους συγκυβερνήτες, περί «έντιμης συνεργασίας» με την «πατριωτική Δεξιά»; Μπορεί να υπάρξει έντιμη συγκυβέρνηση με δυνάμεις του… πατριωτικού σκοταδισμού;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή