Αρχισαν τα όργανα στην Υγεία

Αρχισαν τα όργανα στην Υγεία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια περίεργη «διαφήμιση-Ανοιχτή Επιστολή» δημοσιεύθηκε χθες στις εφημερίδες. Την υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία. Το ΕΚΑΠΤΥ είναι ΔΕΚΟ εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του υπογράφει επίσης «Οικονομολόγος – Αναλυτής Συστημάτων Φοροτέχνης – Λογιστής Α΄ τάξης», αλλά όλοι τον ήξεραν ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Τμήμα Ναυτιλίας & Νησιωτικότητας.

Με αυτή την πληρωμένη διαφήμιση ο κ. Χάρης Παπαδάκης πληροφορεί τον «κοινωνία των λειτουργών Δημόσιας Υγείας και τον κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ» ότι κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Υγείας και της προέδρου του ΕΟΦ για «συγκάλυψη έκνομων ενεργειών» και αφετέρου διότι «άσκησαν επάνω μου “βία” (σ.σ.: Κύριος οίδε τι εννοεί ένας ΣΥΡΙΖΑίος με τον όρο «βία»), η πρόεδρος του ΕΟΦ και τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου άμεσα, ο δε υπουργός Υγείας εμμέσως και με την ανοχή του…».

Αυτή είναι η δεύτερη επιστολή που δημοσιοποιεί ο κ. Παπαδάκης. Η πρώτη δημοσιοποιήθηκε στις (26.9.2017) από τον δικτυακό τόπο του οργανισμού (ekapty.gr) αλλά περιέργως εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, με τη σύγχρονη τεχνολογία τίποτε δεν διαγράφεται οριστικά κι έτσι μπορούμε να διαβάσουμε τις καταγγελίες που έκανε για τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό: «Σας είχα προειδοποιήσει ότι πιέζομαι να δεχτώ εγώ να συνεργήσω στην αποσιώπηση της κατάχρησης πόρων του υπουργείου Εξωτερικών, της έγκρισης και διαχείρισης επιδοτήσεων προσχηματικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, της απώλειας πόρων του ίδιου του φορέα εξαιτίας κακοδιαχείρισης, της έκδοσης Πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών προς Τούρκικες εταιρείες, της έκδοσης δεκάδων ατεκμηρίωτων και πλαστών γνωμοδοτήσεων για τιμές ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς την ΕΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ, που ο πλειοψηφών μέτοχος ΕΟΦ κατά τη Γενική Συνέλευση του 2015 προσπάθησε να συγκαλύψει… Ασκήθηκε τόση βία επάνω μου που ούτε από εχθρό θα ανέμενα. Και όχι μόνον επάνω μου. Η πρώτη αυτή απόρριψη πιστοποιητικού ασέλγησε και βίασε την προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ανοιξε διάπλατα την κερκόπορτα των διαπλεκόμενων συμφερόντων…».

Δεν έχει ξαναγίνει να καταγγέλλει στέλεχος ΔΕΚΟ τον αρμόδιο υπουργό με πληρωμένη (από ποιον άραγε;) καταχώριση. Βεβαίως με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα είδαμε όλα. Ενα, πάντως, είναι σίγουρο. Είναι πολλά τα λεφτά στον χώρο της Υγείας. Τόσα που η Δικαιοσύνη οφείλει να ασχοληθεί άμεσα και να διαλευκάνει όλες τις πτυχές αυτής της –αν μη τι άλλο!– περίεργης υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή