Τοξικό γαϊτανάκι με το ΟΠΑ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλαιότερα είχαν στέκι δίπλα στο Εθνική Βιβλιοθήκη, και κατόπιν μεταφέρθηκαν πέριξ του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου. Οταν εκδιώχθηκαν από εκεί από τους «αφέντες» του γνωστού κράτους των Εξαρχείων, μετακόμισαν στον πεζόδρομο ανάμεσα στην Ακαδημία και τα Προπύλαια αλλά και δίπλα στη Νομική Σχολή. Τώρα βρίσκονται δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι τοξικομανείς της Αθήνας με τα στέκια που επιλέγουν μέσα στην πρωτεύουσα, είναι σαν να εκθέτουν τραγικά τα προπύργια της αριστείας μιας πολιτείας ανίκανης να διαχειριστεί τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας. Ας τονίσουμε τους σταθμούς της διαδρομής: Εθνική Βιβλιοθήκη, Μετσόβιο, Προπύλαια, Ακαδημία, Νομική, ΟΠΑ.

Την ίδια στιγμή οι τοξικομανείς, που αποζητούν λίγη ζέστη και μια γωνιά για τις ανάγκες τους, καταλήγουν εύκολα θύματα των κάθε λογής τυχάρπαστων αλληλέγγυων. Το πρόβλημα γνωστό, επανέρχεται βαρετά σαν εικόνα στην τηλεόραση μιας κουρασμένης μικροαστικής οικογένειας που στο σαλονάκι της βλέπει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γείτονες, απόκληροι της πρωτεύουσας.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι απρόθυμοι να θέσουν πολιτικούς στόχους, η υλοποίηση των οποίων απαιτεί δύσκολες ρήξεις, σχεδιασμό, επιμονή, υπομονή. Το πινγκ πονγκ μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υγείας, του Παιδείας, των ΑΕΙ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η γνωστή μέθοδος απάντησης (εν είδει εκτόνωσης) στις αντιδράσεις, οι οποίες αμβλύνονται υπό το βάρος της πληκτικής επανάληψής τους, αφού όλοι γνωρίζουν πως όσο και να αντιδράσει κάποιος, οι λύσεις απαιτούν σχέδιο και πολιτική βούληση. Χθες, η ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη δεν έβγαλε άχνα για το πρόβλημα με τους τοξικομανείς, στο Υγείας ασχολούνταν με την κ. Βίκυ Σταμάτη, ο δε κ. Γαβρόγλου τσακωνόταν με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ποιος αερολογεί καλύτερα.

«Αυτονόητο ότι πρέπει να ενωθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, και την εκπροσώπηση θα τη συμφωνήσουμε με τη Φώφη και τον Σταύρο», έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος στην πρωτεύουσα. Πάει κι αυτός για αρχηγός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή