80 χρoνια πριν… 10-XI-1937

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Α. Μ. ο Βασιλεύς Γεώργιος επιθεωρεί την προεδρικήν φρουράν κατά την επίσκεψίν Του [4 Νοεμβρίου 1937] εις τον Πρόεδρον της Γαλλικής Δημοκρατίας [Αλμπέρ Λεμπρέν]. Οπισθέν Του, η Α.Β.Υ. ο Πρίγκηψ Ανδρέας και παρ’ αυτόν ο κ. Μπρακοννιέ, αρχηγός του Στρατιωτικού Οίκου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β΄ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Λονδίνον, 9. – Η Α. Μ. ο Βασιλεύς της Ελλάδος εγευμάτισεν απόψε παρά τη Βασιλομήτορι Μαρία εις τα Ανάκτορα του Μαμπορόυ. Εις το γεύμα παρεκάθησαν επίσης οι Αγγλοι Βασιλείς και τα λοιπά μέλη της Βασιλικής Οικογενείας. […] Το «Νταίηλυ Πόστ» του Λίβερπουλ υπενθυμίζει ότι ο Βασιλεύς ήτο στενός φίλος του Βασιλέως της Αγγλίας Γεωργίου του Ε΄ και τονίζει ότι η επάνοδός Του εις τον θρόνον εθεωρήθη πολύτιμος επιρροή της Αγγλίας εις την Ανατολικήν λεκάνην της Μεσογείου.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ: Συνελήφθη και παρεπέμφθη εις την ανάκρισιν η δακτυλογράφος του υπουργείου των Εξωτερικών Ελλη Ροδοκανάκη διότι εφωράθη παρέχουσα εις φίλον της ξένης εθνικότητος αντίγραφα εγγράφων, άτινα της εδίδοντο προς δακτυλογράφησιν. […] Ο ξένος φίλος της Ροδοκανάκη συνελήφθη επίσης και ευρίσκεται όπως και αυτή υπό προφυλάκισιν. [Σημ. «Φ»: Ο φίλος της Ροδοκανάκη ήταν ο Φινλανδός Γιοχάνες Χόρνυ].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή