80 χρoνια πριν… 21-XΙ-1937

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΠΕΡΙ STEFAN GEORGE: Χθες το απόγευμα ωμίλησε εις τον «Ασκραίον» ο κ. Δ. [ημήτριος] Καπετανάκης, διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Αϊδελβέργης, με θέμα: «Ο άνθρωπος και η ποίησις». Ο κ. Καπετανάκης ανέπτυξε εις την διάλεξίν του την ζωήν του μεγάλου Γερμανού ποιητού Στέφαν Γκεόργκε [φωτογραφία]. Η ομιλία του περιεστράφη κυρίως εις την μορφήν του ποιητού και κυρίως εις το είδος της ποιήσεώς του. Ιδιαιτέρως ανέλυσε την ζωήν του Γκεόργκε, εξετάσας γενικώς τον ποιητήν ως ποιητήν και ως άνθρωπον. […] Με την εμφάνισιν του Γκεόργκε, είπεν ο ομιλητής, έπεσε και εις την Γερμανίαν μία ακτίδα από την Ελλάδα. Ο κ. Καπετανάκης θα αναλύση εις την προσεχή του διάλεξιν το έργον του Γκεόργκε.

Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Λ. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ: Σήμερον ώραν 11 π.μ. εις το θέατρον «Ολύμπια» δίδεται η γενική δοκιμή και αύριον Δευτέραν ώραν 6.30 μ.μ. η Βα Συναυλία των συνδρομητών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών. Η ορχήστρα υπό την διεύθυνσιν του κ. Δ. Μητροπούλου θα εκτελέση περίφημον πρόγραμμα περιλαμβάνον τέσσαρα εις πρώτην εν Αθήναις εκτέλεσιν έργα, ήτοι το Κουαρτέτο εις φα δι’ ορχήστραν εγχόρδων του Μπετόβεν (μεταγραφή του κ. Μητροπούλου), την μουσικήν εικόνα «Γεσθημανή» του Ντε Σάμπατα, το Πρελούδιο Αρια και Ταραντέλλα του Πιλάτι, και την Τριάνα των Αλμπενιθ – Αρμπός. Σολίστ θα είναι ο φλαουτίστας κ. Λάμπρος Καλλίμαχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή