80 χρoνια πριν… 1-ΧΙΙ-1937

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ: Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Ιωάννης Μεταξάς επί τη σημερινή ενάρξει της λειτουργίας του θεσμού των Κοινωνικών Ασφαλίσεων [ΙΚΑ] προέβη εις τας κατωτέρω δηλώσεις: «Ο εργατικός κόσμος, αλλά και ο κόσμος των εργοδοτών και όλοι οι Ελληνες πρέπει να χαιρετίσωμεν την σημερινήν ημέραν κατά την οποίαν αρχίζει η ουσιαστική εφαρμογή του θεσμού των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως την ημέραν καθ’ ην συντελείται το μεγαλύτερον κοινωνικόν έργον και σημειούται ένας μεγάλος ιστορικός σταθμός εις την κοινωνικήν μας πρόοδον. […] Ο εργατικός κόσμος, που εις τας Κοινωνικάς Ασφαλίσεις θα εύρη τον στοργικόν προστάτην όταν αρρωστήση αυτός και τα παιδιά του ή η γυναίκα του, τον πρόθυμον χορηγητήν όταν πάθει ατύχημα στη δουλειά του, θα εύρη περίθαλψιν εις τα γεράματά του, έχει καταλάβει καλά τι σημασία έχει η επιτυχία και η πρόοδος του θεσμού. […]».

ΤΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:  (Από κριτική του Alex Thurneyssen.) «Με το Τρίο Αθηνών [Βολωνίνης, Φαραντάτος, Κουρούκλη] απέκτησεν η Ελλάς ένα συγκρότημα Μουσικής Δωματίου, που θα μπορούσε κανείς, χωρίς αμφιβολία, να συγκαταλέξη μεταξύ των καλυτέρων του είδους του. Τι σημασία έχει αυτό για μια χώρα, όπου λείπει η “παράδοσις’’ μουσικής δωματίου θεωρώ περιττόν να εξηγήσω. […]».

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ: Την προσεχή Δευτέραν ο θίασος Κοτοπούλη θα παρουσιάση την νέαν κωμωδίαν του Δ. Φωτιάδη «Ο κόσμος ανάποδα» κατ’ ελευθέραν διασκευήν από την ρωμαϊκήν κωμωδίαν του Πλαύτου «Μέναιχμος» και σκηνοθεσίαν Γιαν. Σαραντίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή