Μυστικά και ψέματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλύψεις συγκάλυψης έκανε την περασμένη Δευτέρα (27/11/2017) στη Βουλή ο πρωθυπουργός για να υπερασπίσει τον κυβερνητικό του εταίρο και υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. Διαβάζοντας αποσπάσματα τηλεγραφημάτων ειδικού χειρισμού (από αυτά που ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης δεν επιτρέπουν σε άλλους βουλευτές να δουν), πέταξε ένα πυροτέχνημα περί δεύτερου μεσάζοντα στη δυσώδη υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη», είπε ο πρωθυπουργός και ιστόρησε την ανταλλαγή τηλεγραφημάτων για την πηγή των πληροφοριών που είχε ο πρέσβης μας στη Σαουδική Αραβία. «Ζήτησα από τον πρέσβη μας στο Ριάντ να κατονομάσει σε νέο τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού ποια είναι αυτή η πηγή, ποιος είναι αυτός ο ενδιάμεσος (…) Είναι Ελληνας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Και το όνομα αυτού: Ζορζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης! (…) Υπήρξε κάποτε χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 στον κ. Παπακωνσταντίνου…». Κατόπιν οι χρήσιμες γραφίδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενέπλεξαν τη σύζυγο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση, διότι λέει και οι δύο είναι… μέλη της ίδιας ΜΚΟ!

Η μόνη αλήθεια στα παραπάνω είναι ότι ο Θεός αγαπάει τον ψεύτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Μετά την έκπληξη, όλοι έσπευσαν να ψάξουν ποιος είναι ο περίεργος «Ζορζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης». Μάθαμε ότι δεν είναι Ζορζ αλλά Τζον Σφακιανάκης, με καταγωγή από το Ρέθυμνο και όχι από το Ηράκλειο· δεν υπήρξε ποτέ χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων του κ. Παπακωνσταντίνου· είναι σύμβουλος των κυβερνήσεων της Σαουδικής Αραβίας και ουχί ενδιάμεσος ή έμπορος όπλων· δεν έχει καμιά σχέση με την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη.

Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Σε όλο τον κόσμο, όταν παρουσιάζονται απόρρητα έγγραφα, το πρώτο που προσέχουν είναι να μην αποκαλύψουν ονόματα εμπλεκομένων και δη πληροφοριοδοτών. Προσέχουν για να τους έχουν. Οχι μόνον αυτούς, αλλά και άλλους. Ποιος νουνεχής άνθρωπος σε ολόκληρη την υφήλιο θα μιλήσει εμπιστευτικώς σε Ελληνα διπλωμάτη όταν διατρέχει τον κίνδυνο να τον δώσει φόρα παρτίδα ο πρωθυπουργός στη Βουλή; Να σημειώσουμε πως ακόμη και το δημοσιογραφικό επιτελείο που διαχειρίζεται τα WikiLeaks φροντίζει να μαυρίζει τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία πληροφοριοδοτών των εμπλεκομένων.

Η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία βρωμάει πανταχόθεν, αλλά ο πανικός του πρωθυπουργού και των υπουργών του την κάνει επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια. Κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή