80 χρoνια πριν… 10-I-1938

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΜΟΙ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ: (Από εγκώμιο του πάντα προθύμου Σπύρου Μελά στη Φρειδερίκη με την υπογραφή Φορτούνιο.) « […] Ενας άλλος γάμος, ένας υμέναιος, ψυχικός και πνευματικός θα τελεσθή μετά τον χθεσινόν: Ο γάμος με τον ελληνισμό, την ιστορία του, αλλά και την σημερινήν ύπαρξίν του. […] Η μόρφωσις Εκείνης, που μια μέρα πρόκειται να είνε βασίλισσα της Ελλάδος, αποτελεί σοβαρή εγγύηση, ότι οι γάμοι της ψυχής της με τις ανώτερες αξίες και τ’ αθάνατα σύμβολα, που ανέδειξε το έθνος αυτό, θα τελεσθούν με κάθε δυνατή λαμπρότητα. Θα είναι μια απάντησις εκ μέρους της στο χθεσινό ενθουσιασμό του πλήθους, στο θερμό αίσθημα, που φανέρωσε ο λαός στην πρώτη επίσημη κι’ ευτυχισμένη γνωριμία μαζί της. Υπάρχουν στιγμές, στη ζωή των ανθρώπων, όπως και των εθνών, που μπορούν να θρέψουν δεκαετηρίδες, στιγμές, ικανές να εμπνεύσουν και να οδηγήσουν ολόκληρη ζωή. Απ’ αυτές είναι, για τη νέα πριγκήπισσα, η χθεσινή μεγάλη στιγμή του διπλού υμεναίου, που την ήνωσε με το Διάδοχο του Ελληνικού Θρόνου, αλλά και με το έθνος αυτό, την παράδοσι, την ιστορία και τα πεπρωμένα του.»

ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ MENU. Το μενού του γαμηλίου προγεύματος είχεν ως εξής: Caviar frais, Jambon d’ York Codard, Suprème des Poulardes ala Moderne, Salade Ernesta, Mousseline de Legumes Sujon, Biscuit Grand Marnier Regence, Friandises, Canapès des Gourmets, Desserts.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή