80 χρoνια πριν… 19-I-1938

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΩΤΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Παρίσιοι, 18.- Μετά την απόφασιν του κόμματος των ριζοσπαστών – σοσιαλιστών ο κ. Σωτάν προέβη επί τη βάσει των συνεννοήσεων, τας οποίας είχε διεξαγάγει, εις τον καταρτισμόν της νέας κυβερνήσεως [του Λαϊκού Μετώπου]. Ο κ. Σωτάν έκαμε τας εξής δηλώσεις: « […] Η Κυβέρνησις της οποίας τα μέλη θα παρουσιάσω εις τον πρόεδρον της Δημοκρατίας, θα προσπαθήση ν’ ανταποκριθή εις τας ελπίδας της χώρας, η οποία επιζητεί διαρκώς και πάντοτε μεταρρυθμίσεις και κοινωνικήν δικαιοσύνην αλλά ταυτοχρόνως εννοεί να έχη αστικήν ειρήνην και ασφάλειαν.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Λονδίνον, 18.- Αγγέλλεται εκ Καΐρου ότι ο υπουργός των Στρατιωτικών ανεκοίνωσεν ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Αγγλίας και Αιγύπτου διά την επέκτασιν της αγγλο-αιγυπτιακής συμφωνίας η οποία θα επιτρέπη εις την Αγγλίαν να εγκαταστήση φρουράς εις διάφορα σημεία της εν τη δυτική Αιγύπτω ερήμου.

ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ: Σήμερον το απόγευμα εις το μέγαρον Αλεξοπούλου (Νίκης 11) τελούνται τα εγκαίνια της εκθέσεως έργων ζωγραφικής του ζωγράφου κ. Γιάννη Τσαρούχη. Θα εκτεθούν γυμνά, προσωπογραφίαι, σχέδια και σκηνογραφίαι.

ΑΕΡΗΔΕΣ: Εις την θέσιν της Παλαιάς Αγοράς, παρά τους Αέρηδες, ιδρύθη μικρά αλλά χαριτωμένη πλατεία. Το κτίριον της αγοράς κατεδαφίσθη εξ ολοκλήρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή