Οι τίμιοι και οι άλλοι

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω σε ποια από τις δύο ως άνω κατηγορίες κατατάσσετε εαυτούς, φίλοι αναγνώστες. Διότι, εάν αντελήφθην καλώς, μετά την πέμπτη πρωινή της χθεσινής ημέρας ο Ελλην διεσπάσθη ίνα αναπαραχθεί, όπως οι αμοιβάδες και οι λοιποί μονοκύτταροι οργανισμοί που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, ελλείψει μύτης. Στη μία πλευρά του σταδίου όπου διεξάγεται ο αγών του δημοσίου βίου, εξ ευωνύμων, παρατάσσεται η στρατιά των «τιμίων» του κόσμου τούτου, στην απέναντι δε πλευρά συνωστίζονται στις κερκίδες τα στίφη των «άλλων», όσων καλούνται να αποδείξουν την τιμιότητά τους ίνα μη χαρακτηρισθούν «άτιμοι». Και έσεται ημέρα κρίσεως για τους μεν, ημέρα αναστάσεως για τους άλλους. Ας μου συγχωρεθεί η σύντομη αναφορά στη νεκρώσιμο ακολουθία, δυστυχώς όμως τους τελευταίους μήνες την έχω ακούσει πολλές φορές. Για να διαπιστώσω κάθε φορά το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, σε πείσμα των λειτουργών της και των πιστών της. Σπεύσατε λοιπόν να κοιταχθείτε στον καθρέφτη και, αφού μελετήσετε ενδελεχώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και όσα κρύβονται από πίσω τους, ας δικάσετε εαυτούς πριν σας δικάσουν και βρείτε κάνα μπελά. Αυτό που έγινε στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Novartis ήταν άσκηση αυτογνωσίας.

Ποιος Ελλην, μετά την ψηφοφορία, δεν θέλει να ταυτισθεί με την τίμια στολή παραλλαγής ενός Καμμένου ή την τιμία σκέψη ενός Τσίπρα; Σας παρακαλώ μη φωνασκείτε εκεί στο βάθος, μας παρακολουθούν και ανήλικοι. Ποιος Ελλην, Μακεδών ή Περιστεριώτης, Σερραίος ή Ποριώτης θα καταδεχθεί να αναλώσει γραμμάριο έστω φαιάς ουσίας για τα τεκμήρια που κατέθετε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Τα πολλά στοιχεία είναι σαν τη χρόνια χρήση παρακεταμόλης που λέει και η διαφήμιση. Κινδυνεύεις από ηπατική ανεπάρκεια και άλλα τρομακτικά. Αναφέρονται δε ρητώς στις αντενδείξεις των ασκήσεων αυτοσυνειδησίας.

Από τότε που ανέλαβαν τη διαχείριση της χώρας οι «τίμιοι» μάθαμε πολλά για τους εαυτούς μας. Μάθαμε ας πούμε πως, όταν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, το πιθανότερο είναι να σπάσει το κεφάλι σου, ακόμη κι αν είναι σαν του Βαρουφάκη, και όχι ο τοίχος. Μάθαμε πως στην Ελλάδα κανείς, ακόμη και απόφοιτος του Μαρκομιχελάκειου, δεν πρόκειται να ρίξει ούτε ευρώ. Μάθαμε πως οι περίφημοι μεγιστάνες των ΜΜΕ ήσαν επιχειρηματίες που ήθελαν να κρατήσουν ζωντανή την επιχείρησή τους. Ξέραμε πως η Μακεδονία είναι ελληνική, όμως το ξαναμάθαμε, και η επανάληψη ποτέ δεν βλάπτει. Μάθαμε τέλος πως την Αριστερά την επικαλούνται μόνον κάτι καριερίστες που ψάχνουν επιχείρηση για να τη ρίξουν έξω. Πώς αλλιώς θα χτυπήσεις τον καπιταλισμό;

Να δείτε που το ίδιο θα γίνει και με τη Novartis. Ετσι όπως διαχειρίζονται την υπόθεση οι τίμιοι του τόπου μας το FBI θα τη βάλει στο αρχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή