80 χρoνια πριν… 22-III-1938

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΣ: Βέρνη, 21.- Εγένετο σήμερον ενώπιον των Νομοθετικών Σωμάτων δήλωσις του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου επί της ουδετερότητος της Ελβετίας, έχουσα ως ακολούθως: Η μεταβολή η επελθούσα εις τον χάρτην της Ευρώπης, συνεπεία της απορροφήσεως της Αυστρίας υπό της Γερμανίας, δεν δύναται και δεν πρόκειται να έχη ως αντίκτυπον οιανδήποτε εξασθένισιν της πολιτικής καταστάσεως της Ελβετίας. Η ουδετερότης και η ανεξαρτησία της χώρας μας είναι απαραίτητοι διά την ευρωπαϊκήν ειρήνην. Η αξία των εγγυήσεων των δοθεισών εις την Ελβετίαν ουδαμώς τίθεται υπό συζήτησιν. […] Αποστολή πατροπαράδοτος της Ελβετίας είναι το να φρουρή τας Αλπεις. Η Ελβετία είναι ο φρουρός των συνόρων των γειτόνων της. Θα εκπληρώση διά τούτο όλας τας υποχρεώσεις της και θα προασπίση την ανεξαρτησίαν της με το αίμα των τέκνων της. [Στη φωτογραφία, Ελβετοί στρατιώτες στη διάρκεια του Β΄Π.Π.]

Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ: Την 11ην πρωινήν της χθες έγιναν μετά πάσης επισημότητος τα εγκαίνια της Α΄ Πανελληνίου Καλλιτεχνικής Εκθέσεως εις το Ζάππειον Μέγαρον. Παρέστησαν η Α. Μ. ο Βασιλεύς [Γεώργιος Β΄], η Α. Β. Υ. ο Πρίγκηψ Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Μεταξάς […] οι κ.κ. Λουκάς Κανακάρης Ρούφος, Φίλων, Οικονόμος, Πρεβελάκης και πολύς εκλεκτός κόσμος.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ: Σήμερον εις τον «Ασκραίον» (Δραγατσανίου 6) θα ομιλήση ο κ. Θρ. Σταύρου με θέμα «Αρχαίον Θέατρον, Αισχύλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή