80 χρoνια πριν… 4-IV-1938

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ: Η επί της οδού Εδουάρδου Λω ανεγειρομένη πτέρυξ του νέου μεγάρου της Τραπέζης της Ελλάδος επερατώθη. […]. Ηρχισε δε η μεταφορά των υπηρεσιών αυτής. Τα επίσημα εγκαίνια του νέου μεγάρου θα γίνουν τον προσεχή μήνα. Αι εργασίαι διά την ανέγερσιν της επί της οδού Πανεπιστημίου πτέρυγος του Μεγάρου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού συνεχίζονται εντατικώς.

ΔΡΙΒΑΣ ΓΙΑ Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ:  [Αρθρο – κριτική του Αναστασίου Δρίβα] « […] Τολμηρές απόψεις, απόλυτες – θα φωνάξει το μεγαλύτερο μέρος απ’ τους εκθέτες που συμμετέχουν στην πρώτη Πανελλήνιο Καλλιτεχνική Εκθεση. Ξέρω. Η εργασία των περισσοτέρων που εκθέτουν στις αίθουσες του Ζαππείου, όχι μόνον δεν έθεσε προβλήματα, αλλά ούτε και τα εζήτησε. Αρκείται να γιομίζει με χρώματα την επιφάνεια του μουσαμά ή να πλάθει τον πηλό, επαναφέροντας συγκεχυμένες αναμνήσεις, αναφομοίωτες επιδράσεις απ’ τα Μουσεία ή από άλλα σύγχρονα πρότυπα, κι’ αυτό ιδίως εκ μέρους των νεωτέρων, όπως ο Β. Τσούχλος, ο Κ. Ηλιάδης, ο Α. Βασιλικιώτης, ο Κ. Παπαχρηστόπουλος, ο Ερ. Φραντζεσκάκης – ή αντιγράφοντας, περιγράφοντας δηλαδή από τη φύση το θέαμά της, όπως ο Θ. Λαζαρής, ο Ν. Οθωναίος. […].»

JULES ROMAINS:  [Μακρά εισαγωγή του Αιμιλίου Χουρμουζίου στο «Οι άνθρωποι καλής θελήσεως» του Γάλλου συγγραφέα.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή