80 χρoνια πριν… 5-IV-1938

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΣΙΝΣΚΙ ΚΑΤΑ ΚΡΙΛΕΝΚΟ: Βερολίνον, 4.- Αγγέλλεται εκ Μόσχας ότι ο γνωστός εισαγγελεύς εκ της τελευταίας μεγάλης δίκης Βισίνσκι καταγγέλλει, ως αναφέρει η σοβιετική εφημερίς «Ισβέστια» τον προκάτοχόν του Κριλένκο [φωτογραφία], ως προδότην και μετέχοντα εις πράξεις σαμποτάζ. [Εκτελέστηκε στις 29 Ιουλίου 1938.] Την καταγγελίαν ταύτην διετύπωσεν ο Βισίνσκι ενώπιον της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών ειπών ότι ο Κριλένκο εισήγαγε «ξενικά δαιμόνια» εις τον σοβιετικόν κώδικα επί τω σκοπώ του να αλλοιώση τον χαρακτήρα τής ενώπιον των σοβιετικών δικαστηρίων διαδικασίας. Ο Κριλένκο, κατόπιν πολυετούς υπηρεσίας εις την θέσιν του δημοσίου κατηγόρου, είχε διορισθή επίτροπος Δικαιοσύνης, απολυθείς τον παρελθόντα Ιανουάριον.

ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ: Χθες παρετέθη πρόγευμα παρά τω πρεσβευτή της Σοβιετικής Ρωσίας και τη κ. Σαρόνωφ. Παρεκάθησαν ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως και η κ. Μεταξά, ο υπουργός Διοικητής της Πρωτευούσης και η κ. Κοτζιά, ο υφυπουργός Τύπου και Τουρισμού και η κ. Νικολούδη, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και η κ. Τσουδερού […] και οι πρεσβευταί Αγγλίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και ο επιτετραμμένος της Σουηδίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Την 11ην πρωινήν της χθες ετελέσθησαν τα εγκαίνια του νέου Μεγάρου της Τραπέζης της Ελλάδος, εις το οποίον μετεφέρθησαν από χθες άπασαι αι υπηρεσίαι. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή