Προτεκτοράτο της βίας

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ο περιστατικό από μόνο του είναι συνταρακτικό. Και αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για τον καθένα. Ενας 52χρονος πολίτης ξύπνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τις φωνές της συζύγου του για να δει δύο οπλισμένους κουκουλοφόρους να έχουν εισβάλει στο υπνοδωμάτιό τους. Στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο γιος τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη, στην προσπάθεια να προστατεύσει την οικογένειά του όρμησε πάνω στους εισβολείς για να τους απωθήσει. Ο ένας από τους κουκουλοφόρους σαστισμένος σήκωσε το πιστόλι και τον πυροβόλησε δύο φορές πριν τραπεί με τον συνεργό του σε φυγή. Αιμόφυρτος και με σοβαρά τραύματα στον κορμό ο ήρωας πατέρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου δίνει μέχρι σήμερα μάχη για τη ζωή του.

Ακούγοντας τη συγκλονιστική αυτή ιστορία ενός ανυποψίαστου ανθρώπου που μέσα στην απόγνωσή του τα έπαιξε όλα για όλα για να σώσει απ’ τους κακοποιούς ό,τι πιο πολύτιμο έχει σ’ αυτόν τον κόσμο, ο υπεύθυνος –υποτίθεται– για την προστασία των πολιτών υπουργός Νίκος Τόσκας αντί να σκύψει συντετριμμένος το κεφάλι άρχισε τις δηλώσεις. Οτι βέβαια ο κόσμος δεν είναι «αγγελικά πλασμένος», αλλά και ότι –όλα κι όλα– επί των ημερών του η εγκληματικότητα στη χώρα έχει μειωθεί. Και πως η καλύτερη τακτική για τους πολίτες είναι να κάνουν τους κοιμισμένους αν ακούσουν κάποιον ληστή να έχει μπουκάρει στο σπίτι τους τη νύχτα!

Μάλιστα ο ίδιος υπουργός είχε πρόσφατα επιτεθεί φραστικά σε 80χρονο που τραυμάτισε με παλιό όπλο επίδοξο ληστή, ο οποίος εισέβαλε τη νύχτα στο σπίτι του. Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ να παίρνουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους, είχε πει.

Δηλώσεις απίθανης ελαφρότητας ενός υπουργού κατώτερου των περιστάσεων, που αδυνατεί να εκτελέσει επαρκώς την αποστολή του. Και επιπλέον δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την καθημερινή δεινή πραγματικότητα των πολιτών που κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους, βάζουν συναγερμούς, αγοράζουν σκύλους-φύλακες και κοιμούνται με καραμπίνες για να διαφυλάξουν την περιουσία τους και να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.

Ο,τι και να ισχυρίζεται ο κ. Τόσκας επικαλούμενος τις στατιστικές και τα στοιχεία της Αστυνομίας, ένα είναι σίγουρο: επί υπουργίας του η χώρα έχει μεταβληθεί σε προτεκτοράτο της βίας.

Και δεν μιλάμε για την έξαρση της λεγόμενης πολιτικής βίας – τον φάκελο-βόμβα που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αφού προηγουμένως είχε ελεγχθεί από την Αστυνομία. Ούτε για τους διακόσιους μπαχαλάκηδες που κρατούν ομήρους τους κατοίκους μιας ολόκληρης συνοικίας στο κέντρο της Αθήνας, που επιτίθενται σε ΜΑΤ και αστυνομικά τμήματα καίγοντας και λεηλατώντας ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Μιλάμε για την άγρια εγκληματικότητα που προέρχεται πέρα από την αποδυνάμωση της Αστυνομίας (κατάργηση της πετυχημένης ομάδας Δέλτα, μείωση των πεζών περιπολιών ακόμη και των περιπολιών της ομάδας Ζήτα) κυρίως από την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει με τον νόμο Παρασκευόπουλου χιλιάδες βαρυποινίτες στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποσυμφόρησης των φυλακών της χώρας.

Μια απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία από την ιδεοληπτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τις πόρτες της φυλακής σε εγκληματίες και δολοφόνους που είχαν εκτίσει 7 ή 8 χρόνια φυλάκισης όλα κι όλα, για να επιστρέψουν, οι περισσότεροι, στη μοναδική δουλειά που ήξεραν – τις ληστείες και το έγκλημα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο 41χρονος Μολδαβός που βγήκε πέρυσι από τη φυλακή με τον νόμο Παρασκευόπουλου ύστερα από 8 χρόνια φυλάκισης –ενώ είχε δολοφονήσει στον Πειραιά δύο ανθρώπους, έναν 64χρονο κοσμηματοπώλη κι έναν περαστικό πολίτη– για να συμμετάσχει εν συνεχεία σε απόπειρα ληστείας στο Π. Φάληρο και να σκοτωθεί γλιστρώντας από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας και να γίνει έτσι γνωστή η ταυτότητά του. Καθημερινά περιστατικά ακραίας εγκληματικής βίας, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη κι αν κάνει πως δεν τα βλέπει ο φρουρούμενος σε 24ωρη βάση υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή