Ο Καυσοκαλυβίτης στο Διάστημα

Ο Καυσοκαλυβίτης στο Διάστημα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατήγγειλε φοβερά πράγματα ο παγκοσμίου φήμης αστροφυσικός κ. Σταμάτης Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Βαρύτερο όλων είναι η προτροπή του «follow the money», την οποία μάλλον δεν θα ξεχάσουν ούτε η αντιπολίτευση ούτε τα ΜΜΕ. Πρέπει να ακολουθήσουμε το χρήμα για να δούμε αν όλες αυτές οι αήθεις ίντριγκες και αντιπαραγωγικές μεθοδεύσεις που έκαναν ο κ. Νίκος Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του ήταν προπαρασκευή κολάσιμων πράξεων.

Ας προσπεράσουμε όμως προς στιγμήν τις καταγγελίες του διαπρεπούς επιστήμονα. Αν και «η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται», ας πιστέψουμε εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ρωτούν «μα, πώς μπόρεσε ο κ. Κριμιζής σε ένα μήνα να καταλάβει όλα τα στραβά του οργανισμού;». Να σημειώσουμε ότι οι ίδιοι χρειάστηκαν έξι μήνες για να καταλάβουν σε τι καταστροφή οδηγούσε την οικονομία ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Ομως η επιλογή του διαδόχου του κ. Κριμιζή επιβεβαιώνει όσα καταγγέλλει ο επιστήμων για τον υπουργό (και) Διαστημικής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Τα τυπικά προσόντα του κ. Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, ο οποίος αναλαμβάνει την ελληνική εποποιία στο Διάστημα, απέχουν έτη φωτός από τα προσόντα του κ. Κριμιζή. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Από τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα αντιλαμβανόμαστε ότι το εύρος της αντίληψής του είναι περιορισμένο, ενώ εκφέρει έναν εθνικιστικό –σχεδόν χρυσαυγίτικο– λόγο και μπερδεύει την επιστημονική γνώση με θρησκευτικές δαιμονολογίες. Πέρα από τα «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες Eυρωπαίοι. Οταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες, εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές», ανακάλυψε ότι κάτι μοναχές κατάφεραν τη συστολή του χρόνου χρησιμοποιώντας απλώς ένα… ταξί.

Δεν θα ασχοληθούμε με τις τερατολογίες του νέου προέδρου του ΕΛΔΟ, αν και αυτός θα εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνή φόρουμ όπου μετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες. Φανταστείτε να τους λέει ότι με τη βοήθεια του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη θα μπαίνουν σε τροχιά οι δορυφόροι χωρίς να χρειάζεται εκτόξευση πυραύλων και τέτοια. Σύμφωνοι! Μετά τον Γιάνη και τη διαπραγμάτευση με τα πουκάμισα έξω, τίποτε δεν θα προκαλεί εντύπωση στους Ευρωπαίους. Το ερώτημα, όμως, είναι τα κριτήρια με τα οποία δόθηκε σε έναν τέτοιο άνθρωπο μια τόσο σημαίνουσα θέση. Μάλλον δεν υπήρξε καμιά αξιολόγηση, κάτι που επιβεβαιώνει τον κ. Κριμιζή που επεσήμανε την «επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα, να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη γενική γραμματεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή