80 χρoνια πριν… 4 –5–1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΡΩΜΗ: Η επίσκεψις του Φύρερ εις Ρώμην προσέλαβε τον χαρακτήρα μιας μεγαλειώδους διαδρομής εν μέσω ενθουσιωδών εκδηλώσεων κατά τας οποίας κατεβλήθη εκατέρωθεν ιδιαιτέρα μέριμνα όπως εξαρθή όλως ιδιαιτέρως η δύναμις και η σταθερότης του άξονος Ρώμης – Βερολίνου. […] Ο καγκελάριος Χίτλερ ακίνητος εις την θύραν του οχήματός του υψώνει την δεξιάν χείρα και χαιρετίζει τον Βασιλέα Αυτοκράτορα. […] Ο κ. Μουσσολίνι προχωρεί, ο Φύρερ κατέρχεται και οι δύο αρχηγοί ανταλλάσσουν θερμοτάτην χειραψίαν. Ο Φύρερ μειδιά και ομιλεί εις τον Ντούτσε με μεγάλη εγκαρδιότητα.

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΛΟΥΤΑ: Επέστρεψαν χθες εκ Πατρών αι καλλιτέχνιδες αδελφαί Καλουτά μαζί με τον μαέστρον Παπαδόπουλον και τους λοιπούς καλλιτέχνας. Αι παραστάσεις του συγκροτήματος τούτου απέδωσαν μέχρι της προχθές Δευτέρας βράδυ –από της Κυριακής του Πάσχα– σύνολον εισπράξεων εκ δραχμών 130.000.

ΠΛΟΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΛΟΞΑ: Ενας περίεργος τύπος πλοίου, το οποίον δύναται να ταξιδεύη προς τα εμπρός, προς τα οπίσω, λοξώς, ακόμη δε και να περιστρέφεται περί τον άξονά του, έκαμε τελευταίως το πρώτον ταξίδι του εις το Σόλεντ της Αγγλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή