Μελετώντας τις συνεργασίες

Μελετώντας τις συνεργασίες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις σκασίλες έχουν οι πολίτες, πρώτη εκ των οποίων είναι το «προοδευτικό μέτωπο», το οποίο δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ (Σπύρος Δανέλλης, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 12.5.2018). Η δεύτερη είναι αν το Κίνημα Αλλαγής θα φτάσει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα (Μίλτος Κύρκος, Action 24, 11.5.2018). Τρίτη και καταϊδρωμένη φανταζόμαστε –και αν τους μείνει χρόνος από τους προηγούμενους προβληματισμούς– θα είναι η προσωπική τους κατάσταση, αυτή που έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης δεν βελτιώνεται. Βεβαίως, για να πούμε και των πολιτικών το δίκιο, αυτά τους ρωτάνε κι έτσι απαντούν. Γράφαμε και παλιότερα (30.7.2008) πως «ένα από τα αγαπημένα και διαχρονικά θέματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι η “επιστροφή της πολιτικής”. Η εξήγησή τους για όλα τα δεινά της χώρας είναι το γεγονός ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας λειτουργεί όλο και περισσότερο αυτοαναφορικά. Δεν ασχολείται πλέον με τις προκλήσεις που έχει μπροστά του ο τόπος, ούτε με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες (…) Το συμπέρασμα είναι ορθό, αλλά μπαίνει κι ένα ερώτημα: Αν οι πολιτικοί επιστρέψουν στην πολιτική, ποιους θα βρουν εκεί; Σίγουρα όχι τους δημοσιογράφους, οι οποίοι με άλλα ασχολούνται. Για την ακρίβεια, με όσα ασχολούνται και οι πολιτικοί: Με δηλώσεις που έχουν αιχμές ή ιδιαίτερο νόημα, ψιθύρους, παραπολιτικά, life style κ.λπ.».

Τώρα το πράγμα έχει παραγίνει. Στη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ ο κ. Δανέλλης οι… 5,5 από τις 7 ερωτήσεις αφορούσαν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής.

Αυτό διόλου προβλημάτισε τον συνεντευξιαζόμενο· να πει –βρε αδελφέ!– «το βασικό πρόβλημα του τόπου, σύμφωνα με το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι αν συμμετείχα στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης με θέμα την πορεία της προοδευτικής παράταξης ή ότι η χώρα βγαίνει στις αγορές χωρίς δίχτυ προστασίας και κινδυνεύει να γκρεμοτσακιστεί;»· «γιατί να σχολιάσω ότι στελέχη του ΚΙΝΑΛ κατηγορούν τον κ. Ραγκούση για υπονόμευση του Κινήματος;»· «όσο για την “σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ”, ρωτήστε τους ειδικούς: τον πολιτικό επιστήμονα κ. Νίκο Μαραντζίδη που συμφωνεί, και τον πρώην βουλευτή του κ. Πέτρο Τατσόπουλο που διαφωνεί».

Τα ψάρια είναι στον γιαλό και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έχουν βάλει το τηγάνι στη φωτιά και μελετούν τα καρυκεύματα. Λες και έχουν καπαρώσει την τρίτη εντολή, και δεν θα προκύψει καμιά έκπληξη τύπου Χρυσής Αυγής του 2015. Ας σοβαρευτούν διότι, ενώ αυτοί μελετούν τις συνεργασίες, η ζωή, οι ψηφοφόροι αλλά και η κυβέρνηση τους ετοιμάζουν εκπλήξεις. Κι αυτές δεν θα είναι ευχάριστες, όπως εικάζουν. Ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να καταλήξουν στα αζήτητα της Ιστορίας. Είτε βάλει μυαλό ο ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή