80 χρoνια πριν… 2-6-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΙΤΛΕΡ: «Είναι ψεύδος ότι επιζητώ τον πόλεμον. Εξακολουθώ πάντοτε εργαζόμενος υπέρ της ειρήνης. […] Η Γερμανία αφυπνίσθη. Είναι ελευθέρα. Είναι η πλέον φιλελευθέρα χώρα εξ όσων αναφέρει η ιστορία. Η νέα Γερμανία ουδέποτε θα θελήση να διαταράξη την ειρήνην. […] Η Γερμανία δεν θέλει να αφομοιώση ξένους λαούς, ούτε να αφομοιωθή υπό άλλων. Δεν πιστεύομεν ότι βιολογικώς ή πολιτικώς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τοιαύτα αμαλγάματα».

ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ: Σήμερον και οι καθαρεύοντες έχουν κάμει πολλάς υποχωρήσεις και οι δημοτικισταί έβαλαν πολύ νερό εις το κρασί των. Τόσον ώστε η γλώσσα του Μιστριώτου [στη φωτογραφία] να είναι εξίσου αποκρουστέα όσον και η γλώσσα του μακαρίτου Ψυχάρη. Το έθνος, ο λαός κατώρθωσε και εις το σημείον αυτό ν’ ακολουθήσει την μέσην οδόν.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΡΙΟΝ: Η παγκόσμιος Εκθεσις της Νέας Υόρκης του 1939 θα είναι η μεγαλοπρεπεστέρα από όσας οργανώθηκαν μέχρι σήμερον. […] Ο πλούτος της χώρας και τα άφθονα μέσα επιτρέπουν [στους Αμερικανούς] να πραγματοποιήσουν τα πλέον τολμηρά και κολοσσιαία σχέδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή