Μύθος και το «ησυχία με Τσίπρα»

Μύθος και το «ησυχία με Τσίπρα»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To επιχείρημα ήταν ισχυρό: «μια «αριστερή» κυβέρνηση θα περιορίσει τις κινητοποιήσεις και θα κατορθώνει να περνά χωρίς φασαρίες και τα πιο δύσκολα μέτρα». «Οι μύθοι είναι σκληροί», αλλά ο μύθος ότι «με τον Τσίπρα έχουμε την ησυχία μας», όπως τον καλλιέργησαν τα «σαλόνια», δείχνει να καταρρέει ταχύτατα.

Ο «μύθος Τσίπρα» έγινε πραγματικότητα λόγω της προτίμησης που κέρδισε σε μια σχετική πλειοψηφία πολιτών της καθημαγμένης χώρας. Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός πήρε τον Σεπτέμβριο του 2015 το 35,5%, πολύ κοντά στο 36,3% του προηγηθέντος Ιανουαρίου. Δέκα μονάδες πάνω από την πρωτιά με 26,6% των ευρωεκλογών του 2014. Ενώ, βεβαίως, κέρδισε το δημοψήφισμα με το συντριπτικό 62%!

Η «μνημονιακή ντρίμπλα» Τσίπρα είχε, στις μέρες της, εντυπωσιάσει όσο, προσφάτως, εντυπωσίασε το υπέροχο ανάποδο ψαλίδι του Γκάρεθ Μπέιλ. Η θεωρία πίσω από τον μύθο του «φιλήσυχου και καταφερτζή Τσίπρα» κράτησε μέχρι σήμερα και αποδείχτηκε ως ένα από τα πλέον αποτελεσματικά όσο και ύπουλα όπλα της πλειο-ψηφίας.

Περάσαμε όμως στην εποχή της αποκάλυψης του μύθου. Διαβάζω ότι μέχρι και ο πρεσβευτής της Κίνας διαμαρτύρεται επειδή μικρή ομάδα συνδικαλιστών κλείνει την πύλη του Λιμανιού με αποτέλεσμα να χάνονται εργασίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο αρμόδιος υπουργός καλείται «να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε και να τηρηθεί η νομιμότητα»!

Οι αναρχικοί του «Ρουβίκωνα», που αναδεικνύονται σε ανεξέλεγκτη δύναμη «τιμωρών», τρομοκρατούν θεσμούς, υπαλλήλους, επιχειρηματίες και κοινούς θνητούς, πρακτορεύουν τα «δικαιώματα» του δολοφόνου Κουφοντίνα και προκαλούν την ίδια (αν όχι και μεγαλύτερη) ζημιά στον τόπο με τον φόβο που καλλιεργούν σε όσους σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Παιδείας σπεύδει να καταργήσει με νόμο την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και θεωρεί ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη ικανοποίησης των πιο αντιδραστικών αντιλήψεων που έχουν εμπεδώσει στην παιδεία τα παλαιά κόμματα.

Μία ομάδα 30 ανθρώπων, όσους απαιτεί ο χειρισμός τεραστίου πανό, κλείνει επί μία ώρα την Πανεπιστημίου.

Οι κλήσεις στο «100» και οι επικλήσεις στην αστυνομία έναντι επιθέσεων, κλοπών και άλλων παρανομιών απλώς καταγράφονται. Η παραβατικότητα κυριαρχεί, στα μικρότερα, όπως είναι π.χ. η συμπεριφορά στους δρόμους, η ένταση της φοροδιαφυγής. Σταδιακά, όμως, η ανομία διαπερνά τις σελίδες ολόκληρου του αστικού κώδικα.

Οσο διαδίδεται ο λαϊκισμός στα ευρωπαϊκά πράγματα, τόσο θα ξανασκέφτεται ο κ. Τσίπρας μήπως βιάστηκε να πείσει το κατεστημένο της χώρας ότι θέλει και μπορεί να γίνει κι αυτός «σοσιαλδημοκράτης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή