80 χρoνια πριν… 6-6-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΗΛΕΗΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ: Αναγγέλλεται εκ Καντώνος ότι πεντήκοντα ιαπωνικά αεροπλάνα εβομβάρδισαν την πρωίαν την πόλιν επί τρία τέταρτα της ώρας, ρίψαντα εκατόν και πλέον βόμβας. […] Ειδήσεις αγγλικής πηγής αναφέρουν ότι κατά τας επιδρομάς αυτάς εφονεύθησαν χίλια άτομα και ετραυματίσθησαν άλλα χίλια.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΝΑΚΩΧΗΣ: Ο στρατηγός Φράνκο απεφάσισε να μη δεχθή τας αγγλικάς προτάσεις περί μεσολαβήσεως διότι η στρατιωτική κατάστασις είναι ευνοϊκωτάτη διά τους εθνικιστάς και δεν δύνανται να δεχθούν τους προτεινομένους όρους. […] Δεν επιθυμεί να υπογραφή τόσον ταχέως η ειρήνη εις την Ισπανίαν. Πιστεύεται ότι από σκοπού επιβραδύνονται αι στρατιωτικαί επιχειρήσεις όπως δοθή καιρός προς αναδιοργάνωσιν του νέου Κράτους.

«ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ»: Απογευματινή συνάδελφος προτείνει ως μέτρον αυτοαμύνης πλέον του αθηναϊκού κοινού [απέναντι στην απόφαση της Ηλεκτρικής Εταιρείας να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων των λεωφορείων της γραμμής Ομονοίας-Ζαππείου-Βεΐκου-Κουκάκι] το «μποϋκοτάζ» κατά της γραμμής Ομονοίας-Ζαππείου […]. Θα ήτο ευχάριστον εάν οι Αθηναίοι απεφάσιζαν να υποβληθούν εις τον κόπον ενός μικρού περιπάτου […] διά να δείξουν την αντίδρασίν των κατά των προκλήσεων της Εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή