80 χρoνια πριν… 8-6-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: […] Μυστική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ Κίνας και Σοβιετικής Ρωσίας […] [που] περιλαμβάνει τα εξής σημεία: […] 3ον) Η Σοβιετική Ρωσσία θα αναλάβη να προμηθεύση εις την Κίναν πολεμικόν υλικόν και αεροπλάνα προς οργάνωσιν δύο μηχανοκινήτων μεραρχιών και τεσσάρων αεροπορικών στολίσκων εξ 72 αεροπλάνων εκάστου και 4ον) Η Κίνα θα παραχωρήση εις την Σοβιετικήν Ρωσσίαν μετά την λήξιν του πολέμου σημαντικάς εκχωρήσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ: Ο τέως πρωθυπουργός κ. Μπλουμ, ομιλών εις το Σοσιαλιστικόν Συνέδριον […] εδικαιολόγησε την πολιτικήν της μη επεμβάσεως εν Ισπανία, δηλώσας ότι η επέμβασις φαίνεται εις αυτόν σήμερον τόσον αδύνατος όσον και κατά τον Ιούλιον του 1936. Ο κ. Μπλουμ διέψευσε ότι η δευτέρα κυβέρνησις του Λαϊκού Μετώπου είχε σκεφθή να αποστείλει τρεις μεραρχίας εις Καταλωνίαν.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗ: Απέθανεν εις το Νεϊγύ της Γαλλίας όπου έζη από δεκαετίας, […] ο Αύγουστος Μπαρόν, εφευρέτης του ομιλούντος κινηματογράφου. […] Ο Μπαρόν είχε λάβει την 3 Απριλίου 1896 το πρώτον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορών ένα σύστημα ταυτοχρόνου φωτογραφήσεως και φωνοληψίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή