80 χρoνια πριν… 13-6-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ: Αι εργασίαι της εφετεινής περιόδου των ανασκαφών της Αμερικανικής Σχολής εις την Αρχαίαν Αγοράν θα λήξουν την 18ην Ιουνίου. […] Αι ανασκαφαί θα επαναληφθούν και θα λήξουν τον προσεχή χειμώνα.

ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΑ – ΜΟΓΓΟΛΙΑ: Η Σοβιετική Δημοκρατία της Αρμενίας εξηγέρθη εναντίον της κεντρικής Κυβερνήσεως της Μόσχας. […] Εξηκριβώθη ότι πλείστοι ετυφεκίσθησαν, πολλαί δε εκατοντάδες πολιτών εξετοπίσθησαν. […] Εις την εσωτερικήν Μογγολίαν, […] ο πληθυσμός έχει επαναστατήσει, και ισχυρά τμήματα ερυθρού στρατού αποστέλλονται εσπευσμένως εις διάφορα σημεία διά την κατάπνιξιν της εξεγέρσεως.

ΙΣΠΑΝΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Το Υπουργείον Καλών Τεχνών της Γαλλίας απήντησεν εις σχετικήν αίτησιν της κυβερνήσεως της Βαρκελώνης περί προσωρινής μεταφοράς ιστορικών έργων τέχνης επί γαλλικού εδάφους, όπως παύσουν ταύτα να είναι εκτεθειμένα εις τους εκ του εμφυλίου πολέμου κινδύνους. «Η γαλλική κυβέρνησις […] δέχεται την ως άνω μεταφοράν, υπό τον όρον ότι τα ισπανικά έργα τέχνης κατά την επί του γαλλικού εδάφους φύλαξίν των δεν θα είναι δυνατόν να καταστούν αντικείμενα οιασδήποτε διαπραγματεύσεως αφορώσης […] τους τίτλους της ιδιοκτησίας των».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή