Πτώση στην κάλπη, όχι από μάδημα

Πτώση στην κάλπη, όχι από μάδημα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο φιέστες οργάνωσε τελευταία η κυβέρνηση, μία για τη συμφωνία στο Μακεδονικό και μία για τη συμφωνία του Eurogroup ενόψει της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να της πηγαίνει καλά. Οι ΑΝΕΛ χάνουν τον ένα βουλευτή μετά τον άλλον, οι συνάδελφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί γιουχάρονται και προπηλακίζονται όπου εμφανίζονται, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε, έστω από μικρή ομάδα ατόμων, στο Λονδίνο, οι ισχυρισμοί περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης διαψεύδονται από τον… «Ρουβίκωνα», ο Ζάεφ δεν βρίσκει θαλπωρή από όλους στην Ευρώπη, γεγονός που αντανακλά στην Αθήνα, οι βροχοπτώσεις αναβιώνουν τον εφιάλτη της Μάνδρας και αναδεικνύουν το μεγαλείο της συριζαϊκής ανεπάρκειας, οι ξένοι «επόπτες» βάζουν φρένο στα τερτίπια στις φωτογραφικές προκηρύξεις για θέσεις γενικών γραμματέων στα υπουργεία. Γενικά, χάλια!

Oπως συνηθίζει, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της με τις μεθόδους που γνωρίζει πολύ καλά να μετέρχεται. Με συνωμοσιολογίες περί νέας αποστασίας, ενώ ήταν βέβαιο ότι οι ΑΝΕΛ θα είχαν πρόβλημα λόγω της στάσης τους στο Μακεδονικό, αφού η υπόσταση και η ρητορική τους ήταν συνυφασμένες με τον εθνικιστικό υπερπατριωτισμό. Με καταγγελίες ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. θέλει να ρίξει την κυβέρνηση πριν παρέμβει η Δικαιοσύνη –αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν «ράμματα για τη γούνα του»–, αλλά και παραδεχόμενη, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ελέγχει και κατευθύνει τη Δικαιοσύνη. Με συνεχείς αναφορές στο έργο της κάθαρσης, που έχουν ορκιστεί να ολοκληρώσουν σφιχταγκαλιασμένοι οι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος.

Ολα αυτά δείχνουν τη μεγάλη ανησυχία, στα όρια του πανικού, που διακατέχει την κυβέρνηση. Πρώτον, γιατί είναι η ίδια τώρα στόχος απαράδεκτων εκδηλώσεων τρομοκράτησης που κάποτε χρησιμοποίησε για να ανέλθει στην εξουσία, δεύτερον, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού θα φθάσει το μάδημα των ΑΝΕΛ. Από την άλλη πλευρά, όμως, όσοι εύχονται την ταχύτερη δυνατή απαλλαγή της χώρας από αυτή την κυβέρνηση, ας σκεφθούν ψύχραιμα και πολιτικά ότι δεν πρέπει να πέσει ούτε από πεζοδρομιακές αντιδράσεις ούτε από αποσκιρτήσεις βουλευτών, αλλά στις εκλογές. Οι Συρανέλ έχουν αποδείξει περίτρανα ότι δεν θα διστάσουν να σύρουν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνο διχασμό, καταγγέλλοντας συνωμοσίες και αποστασίες εις βάρος τους. Πρέπει να πέσουν με πάταγο από το ύψος της κάλπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή