Η Ελλάδα μονίμως σε θέση οφσάιντ

Η Ελλάδα μονίμως σε θέση οφσάιντ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​οιος να το περίμενε ότι το Μαρόκο θα δυσκόλευε τόσο πολύ την Ισπανία, η οποία μόλις στο 91’ κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 2-2 και να σώσει την αξιοπρέπειά της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Ισπανοί βρέθηκαν τελικά στην πρώτη θέση του ομίλου τους, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ του Ιράν ισοφάριζε την Πορτογαλία σε 1-1, στερώντας της την πρωτιά.

Δραματικό επίσης ήταν το φινάλε και στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ της Ρωσίας, στον οποίο η Αργεντινή πήρε με θρίλερ-τρόπο πρόκριση στο 86΄ κόντρα στην σκληροτράχηλη Νιγηρία, την ίδια στιγμή που η Ισλανδία έχανε από την Κροατία. Χθες το βράδυ η Σερβία έπρεπε να κάνει την έκπληξη νικώντας τη Βραζιλία για να πάρει τη μία εκ των δύο θέσεων πρόκρισης, μαζί –εκτός απροόπτου– με την Ελβετία.

Το Μουντιάλ –έστω κι αν η, αγαπημένη πολλών, γαλάζια ομάδα απουσιάζει– μαζί με τον τρελό καιρό των ημερών προσφέρουν τις μόνες αληθινές συγκινήσεις μιας περιόδου κατά την οποία η δημόσια επικαιρότητα αγκομαχά υπό το βάρος του κοινότοπου και της προβλεψιμότητας. Ο πρωθυπουργός γιορτάζει κάτι που μόνο στα χαρτιά υπάρχει, φοράει γραβάτα και μετά την πετάει ως επαναστάτης, αλλά ποιος πλέον πείθεται από τα επικοινωνιακά του παιχνίδια; Η Μάνδρα πνίγεται μία ακόμη φορά, ωστόσο προκαλεί «πλήξη» η εμμονή στις παλαιότερες –στις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου– δηλώσεις της Ρένας Δούρου ότι θα καταθέσει μήνυση, ουσιαστικά… κατά του εαυτού της. Γλάροι εφορμούν στον ΧΥΤΑ Φυλής, υγειονομικό και οικολογικό βρόχο της Αττικής των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, αλλά ποιος μπορεί να ελπίζει σε λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, ένα ζήτημα «δεκαετιών όζουζας (μη) πολιτικής διαχείρισης», όπως έγραψε η «Κ».

Η επικαιρότητα έχει πάψει να μας εκπλήσσει, ενώ οι επαναλαμβανόμενες στρεβλώσεις στην Ελλάδα –π.χ. σκουπίδια, μπαζωμένα ρέματα, φραγμένα φρεάτια, κομματοκρατία στο Δημόσιο – μόνο σε ανώριμα παιδιά δικαιολογούνται, αλλά όχι σε ενήλικες. Η πολιτική σκηνή δεν πείθει ότι μπορεί να προσφέρει όραμα, ούτε καν επικαιρικό σασπένς. Οπότε, τι μένει να δώσει χρώμα σε μία βαρετή «μετα-επικαιρότητα» ένα φθινοπωρινό Ιούνιο; Σήμερα η Αγγλία παίζει με το Βέλγιο, αλλά συνιστώ να παρακολουθήσουμε το… εξωτικό Σενεγάλη – Κολομβία!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή