80 χρoνια πριν… 4-7-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΛΙΟΛΟΥΤΡΑ: Αι ακταί όλης της γης έχουν καταληφθή […] από τους χιλιάδας των λουομένων, οι οποίοι ευθύς μετά το θαλάσσιον λουτρόν των αποδύονται εις το σύνηθες πλέον ηλιόλουτρον. Αλλά κάμνει καλόν εις την υγείαν το ηλιόλουτρον; Μια γαλλική επιθεώρησις έθεσε το ερώτημα εις τον ιατρικόν κόσμον. Και οι περισσότερες απαντήσεις είναι εναντίον […] «Πρόκειται περί ανοησίας και σνομπισμού», τονίζει εις εκ των καλυτέρων Γάλλων ιατρών […] αλλά η Μόδα έχει την ιδικήν της [άποψη], την οποία –όπως συνηθίζει– και επιβάλλει.

ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ ΥΠΕΡ ΦΡΑΝΚΟ:  […] κρατεί η γνώμη ότι ο κ. Μουσσολίνι είναι του λοιπού, περισσότερον από κάθε άλλην φοράν, αποφασισμένος να εξασφαλίση διά της εντόνου δράσεως των εναερίων δυνάμεων την νίκην του στρατηγού Φράνκο.

ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΣΗ:  […] κατά τα τελευταία έτη ήρχισε να επικρατή γενικώς υγιής αντίληψις και εκτίμησις των στοιχείων του Λαϊκού μας πολιτισμού. Αυτό μαρτυρεί και η προθυμία, με την οποίαν οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί ανταπεκρίθησαν εις την εγκύκλιον της Ακαδημίας […] διά την περισυλλογήν των μύθων και των παραμυθιών που φέρονται εις το στόμα του Λαού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή