80 χρoνια πριν… 7-7-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΧΗ ΕΒΡΑΙΩΝ – ΑΡΑΒΩΝ: Το Πρακτορείον Ρώυτερ πληροφορείται εξ Ιερουσαλήμ ότι συνεπεία εκρήξεως βόμβας έξωθι της Διευθύνσεως της Αστυνομίας εις Χάιφαν εφονεύθησαν είκοσιν άτομα και ετραυματίσθησαν πολλά άτομα. […] Η διεύθυνσις της αστυνομίας κείται εις το κεντρικότερον μέρος της πόλεως, κατά την έκρηξιν δε της βόμβας εκυκλοφόρει πυκνόν πλήθος εις τας οδούς. Την έκρηξιν επηκολούθησεν αληθής μάχη μεταξύ Εβραίων και Αράβων οίτινες ήρχισαν να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: Το [αγγλικόν] σχέδιον προβλέπει ότι οι αναχωρούντες εξ Ισπανίας ξένοι εθελονταί θα κατευθύνωνται εις ωρισμένους λιμένας άλλων κρατών. […] Οι ξένοι εθελονταί οι μη επιθυμούντες να επανέλθουν εις τας πατρίδας των [οι Γερμανοί και οι Ιταλοί κομμουνισταί οι υπηρετούντες εις τον κυβερνητικόν στρατόν] θα συγκεντρωθούν εις ειδικά στρατόπεδα, μέχρις ότου καταλήξη εις αποφάσεις η συγκροτηθείσα επιτροπή διά τους πολιτικούς φυγάδας.

ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εις την Ουγγαρίαν, το υπουργείον της Παιδείας εφήρμοσεν επί εν έτος δοκιμαστικώς το σύστημα των ταγμάτων εργασίας. Κατόπιν της επιτυχίας που εσημείωσεν η οργάνωσις αύτη, το υπουργείον απεφάσισε να καταστήση υποχρεωτικήν την εγγραφήν των μαθητών εις τα τάγματα εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή