80 χρoνια πριν… 13-7-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ:  […] Ο Αμερικανός αεροπόρος κ. Χιουζ, ο οποίος απεγειώθη εκ Παρισίων μόλις μετά το μεσονύκτιον, προσεγειώθη εις το αεροδρόμιον της Μόσχας σήμερον την πρωίαν ολίγον προ της 9ης. […] Ο Αμερικανός αεροπόρος απεγειώθη εκ Μόσχας περί ώραν 11.15 διά Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας, όπερ απέχει περί τα 3.670 χιλιόμετρα εκ Μόσχας [ο Χ. Χιουζ έκανε αεροπορικώς τον γύρο της Γης σε 91 ώρες και 12 λεπτά].

ΠΕΡΙ ΓΑΜΟΥ: Αι στενώς δογματικαί διατάξεις της εκκλησιαστικής νομοθεσίας [που επεκτείνει στην Αυστρία το γερμανικό καθεστώς περί γάμου-διαζυγίων] είχον δημιουργήσει εν Αυστρία κατάστασιν αδιεξόδου, ήτις εδηλητηρίαζεν όχι μόνον την οικογενειακήν αλλά και την δημόσιαν ζωήν. Επρεπεν λοιπόν να καταργηθή η νομοθεσία αυτή το ταχύτερον λόγω της σημασίας την οποία το εθνικοσοσιαλιστικόν κράτος αποδίδει εις τον γάμον ως θεμέλιον της ζωής της φυλής.

ΖΩΗΡΑ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: Οι καλώς πληροφορημένοι κύκλοι αποβλέπουν μετά σοβαράς ανησυχίας εις την εξέλιξιν της ευρωπαϊκής καταστάσεως […], έχοντες υπ’ όψιν ότι η αποδοχή του σχεδίου της ανακλήσεως των ξένων εθελοντών εξ Ισπανίας δεν κατώρθωσε να αμβλύνει την οξύτητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή