80 χρoνια πριν… 14-7-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ [από το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Γερμανία]: Κάθε Γερμανός μαθητής, ακόμη και της στοιχειώδους εκπαιδεύσεως θα τυγχάνη φυσικής και στρατιωτικής αγωγής, εις την οποίαν θα αφιερούται τρεις ώρας ημερησίως. Η αγωγή αυτή θα περιλαμβάνει και ανεμοπορίαν, χειρισμόν πολυβόλου, κατασκευήν χαρακωμάτων και καταφυγίων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: Τηλεγραφήματα εθνικιστικής πηγής [της Ισπανίας] αγγέλλουν ότι σήμερον την πρωίαν ήρχισε νέα μεγάλη επίθεσις των εθνικιστών νοτίως του Τερουέλ. Την επίθεσιν εξαπέλυσαν τα στρατεύματα του στρατηγού Βαρέλα, ενισχυθέντα διά νέων σημαντικών δυνάμεων, εις άνδρας και πολεμικόν υλικόν. Η έκτασις της επιθέσεως είναι ευρυτάτη, οι αντικειμενικοί όμως σκοποί αυτής είναι ακαθόριστοι. […] Της επιθέσεως προηγήθη εντονότατη δράσις του πυροβολικού, το οποίον εβομβάρδισε σφοδρότατα τας θέσεις των κυβερνητικών. Η εθνικιστική αεροπορία επίσης ενήργει καθ’ όλην την διάρκειαν της επιθέσεως αδιάλειπτον βομβαρδισμόν […].

ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ: Τρία νέα μεγάλα και απολύτως συγχρόνου τύπου μεγαθήρια του αέρος προστίθενται εις την δύναμιν της πολιτικής αεροπορίας μας. Τρία «Γιούγκερς 52» των 17 θέσεων […] πρόκειται να εξυπηρετήσουν τας αεροπορικάς συγκοινωνίας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή