Το Κονκλάβιο (18/07/18)

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τζάμπα το ξύρισμα 

Αιφνιδιάστηκαν, για να μην πω ότι σχεδόν πάγωσαν, όσοι αντίκρισαν χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μοσχάτο. Κι αυτό διότι συνεργάτες και στελέχη δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον πρόεδρο αξύριστο, εκτός αν κάνουν καμιά σύσκεψη αυγουστιάτικα. Το ότι ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε με μούσι λίγων ημερών και μάλιστα σε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ξένισε ακόμη περισσότερο. Υποψιάζομαι ότι αρκετοί –όπως ο τομεάρχης Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, που μετείχαν στη σύσκεψη– σκέφθηκαν ότι τζάμπα ξυρίστηκαν. Ακούω ότι ένας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δικηγόρους το ομολόγησε κιόλας. Δηλαδή απευθυνόμενος στον Κυριάκο είπε κάτι του τύπου «αν ήξερα ότι είστε έτσι, δεν θα ξυριζόμουν ούτ’ εγώ». Δεν φαντάζομαι να τους το έκανε επίτηδες…

Δεν έχει διακοπές

Θυμίζω, πάντως, ότι η Ν.Δ. παραδοσιακά καταγράφει πρόβλημα διείσδυσης στα γυναικεία κοινά. Δεν ξέρω αν το μούσι λίγων ημερών ήταν τυχαίο, ή σχετικό τεστάρισμα των νερών. Μου λένε, πάντως, ότι ο Μητσοτάκης δέχθηκε αρκετά μηνύματα για την εν λόγω εμφάνιση. Και ενώ ετοιμαζόμουν να καταλήξω με το παραδοσιακό «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό», έμαθα ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε ήδη εξαφανίσει το μούσι χθες το απόγευμα. Υποθέτω προκειμένου να απευθυνθεί σήμερα στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., καθώς θα διαμηνύσει ότι φέτος δεν έχει διακοπές. Θα μιλήσει ακόμη για το φως που χρειάζεται η χώρα. Oσο για τη λάσπη, θα επαναλάβει ότι δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όποτε τον προκαλούν, θα μετανιώνουν.

Ημέρα γενεθλίων 

Μένω στο Μοσχάτο, όπου σήμερα αναμένεται η επέλαση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. για την τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής σεζόν. Φαντάζομαι ότι δεν την υπολόγιζε ακριβώς έτσι τη σημερινή μέρα ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης. Το λέω επειδή σήμερα έχει τα γενέθλιά του. Βέβαια, κάθε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής είναι μια γιορτή για τη Ν.Δ. Αλλά χωρίς τούρτα. Να τα εκατοστίσει. 

Δάκτυλος ΔΗΜΑΡ

Ενοχλημένοι ακούω ότι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ από το «φιάσκο» στο οποίο κατέληξε η υπόθεση του κειμένου με τις υπογραφές στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Λογικό, αφού οι δημόσιες δηλώσεις προσώπων ότι ποτέ δεν υπέγραψαν το εν λόγω κείμενο γύρισαν μπούμερανγκ και οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να δηλώσουν δημοσίως ότι τους συμπεριέλαβαν στο κείμενο… εκ παραδρομής… Αυτό το τελευταίο δεν νομίζω να το πιστεύει κανένας. Ούτε καν οι ίδιοι. Το λέω επειδή πληροφορούμαι ότι οι συριζαίοι μουρμουρίζουν ότι το φιάσκο οφείλεται σε δάκτυλο της ΔΗΜΑΡ! Ομολογώ ότι δεν φανταζόμουν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει τόση δύναμη….

Δεν ξανάγινε 

Το μεταφέρω με καθυστέρηση, γιατί έχει ενδιαφέρον. Θυμάστε τη βεβήλωση του εβραϊκού Μνημείου στο ΑΠΘ πριν από μερικές μέρες; Την καταδίκασε με ανακοίνωσή του το World Jewish Congress. Αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο και δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει –παρά μόνο για δηλώσεις πρωθυπουργών, αρχηγών κομμάτων, ή υπουργών– είναι ότι ο πρόεδρος του WJC παρέπεμψε στη δήλωση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή. Σημειώνω ότι ο τελευταίος είχε μιλήσει για καταδικαστέα πράξη που ανήκει στη ναζιστική παράδοση, αλλά και για προσβολή έναντι των χριστιανών από τη χρήση του ιερού συμβόλου του Σταυρού. 

Ακόμη ένα δίλημμα…

Σας έλεγα χθες για την κοινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Φίλιππο Σαχινίδη στον Ολυμπο και μάλιστα στην Ελασσόνα, στα μέρη όπου ο Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος (με το ΚΙΝΑΛ), έχει πλεονέκτημα ψήφων. Αυτό που δεν σας είπα είναι ότι στη Λάρισα εκλέγεται και ο Κώστας Μπαργιώτας, άλλοτε Ποτάμι που μετακόμισε στη ΔΗΣΥ και πλέον στο ΚΙΝΑΛ. Για να το πω με απλά λόγια, προφανώς περιμένει ότι η Φώφη Γεννηματά του οφείλει, αφού μετακόμισε στις τάξεις της νωρίς. Ακόμη ένα ζήτημα που καλείται να λύσει η Γεννηματά στον δρόμο προς τις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή