80 χρoνια πριν… 19-7-1938

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: Το βασιλικόν ζεύγος θ’ αναχωρήση διά Παρισίους την 9ην πρωινήν της αύριον (σήμερον) Τρίτης. […] Κατόπιν της ανταλλαγής των γνωστών επιστολών μεταξύ των κ.κ. Νταλαντιέ και Τσάμπερλαιν, η αγγλική κοινή γνώμη […] αρχίζει ήδη να αποδίδη αμεσωτέραν πολιτικήν και διπλωματικήν σημασίαν εις τας συνομιλίας αι οποίαι θα διεξαχθούν […] μεταξύ των υπευθύνων υπουργών των δύο χωρών […]. (Φωτ.: Ο Αγγλος βασιλιάς Γεώργιος Στ΄ και ο Γάλλος πρόεδρος Αλμπέρ Λεμπρέν.]

ΜΥΚΟΝΟΣ: Μεγάλη κοσμοσυρροή, μαθαίνουμε, αυτό το Σαββατοκύριακο εις την Μύκονον. Τα κομψά «σορτς» και οι πυτζάμες έκαναν πάλι την εμφάνισίν των εις τα λευκά δρομάκια. Η «Μεγάλη Αμμος», η πιο γειτονική αμμουδιά, έμοιαζε «πλαζ» κοσμικής λουτροπόλεως. Ενα ωραιότατο περίπτερο ανηγέρθη εκεί εφέτος από τον Τουρισμόν και διαθέτει διά τους λουόμενους αποδυτήρια, μπαρ και ταράτσα για ηλιοθεραπεία (φωτ.: R. A. McCabe).

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΗ: Σήμερον ήρχισεν εις το δικαστήριον του Ολντ Μπέλεϋ η δίκη του ιατρού καθηγητού Μπουρν, κατηγορουμένου ότι επενέβη χειρουργικώς επί 15ετίδος νεάνιδος ενεργήσας άμβλωσιν. Ο καθηγητής […] υποστήριξε ότι η πράξις αυτή επιβάλλεται από κοινωνικής απόψεως εις ωρισμένας περιπτώσεις […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή