Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/07/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση του ΥΠΟΙΚ για τη σύμβαση της ΕΑΒ

Απάντηση στις κατηγορίες συνδικαλιστών ότι παραποίησε τη σύμβαση εργασίας στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οπως αναφέρει, η ΕΑΒ αποτελεί φορέα γενικής κυβέρνησης, υπάγεται στην εποπτεία του ΥΠΟΙΚ και υπόκειται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου. Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη σύμβαση τελεί υπό την έγκριση του υπουργείου, το οποίο είναι υποχρεωμένο να προβεί σε σχετικό έλεγχο νομιμότητας ως προς ρυθμίσεις που αντιβαίνουν στον νόμο. «Η παρά τον νόμο εγκαθίδρυση παροχών και διαφύλαξη προνομίων για μερίδα εργαζομένων αντιβαίνει στις αρχές της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και της δικαιοσύνης. Το υπουργείο πάντα βλέπει με συμπάθεια τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να διαθέσει χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε παροχές που δεν είναι σύννομες, ιδίως δε όταν αυτές αφορούν τους ίδιους τους εποπτευόμενους φορείς του», καταλήγει.

Τα δύσκολα θα έρθουν μαζί με τις περικοπές

Με ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε ότι περίπου 200.000 συνταξιούχοι με την πληρωμή των επικουρικών τους, στις 2 Αυγούστου, θα λάβουν τα αναδρομικά ποσά που προέκυψαν από την αλλαγή στον ΑΚΑΓΕ. Οπως αναφέρει η υπουργός, το 60% των δικαιούχων θα έχει επιστροφή από 150 έως 350 ευρώ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η υπουργός θα ανακοινώσει από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και τα στατιστικά για την –προς περικοπή– προσωπική διαφορά στις συντάξεις. Οι επιστροφές είναι εύκολες, οι περικοπές όμως…

Δημόσια προσφορά μετοχών της CNL Capital

Από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου θα διαρκέσει η δημόσια προσφορά των μετοχών της CNL Capital για την εισαγωγή της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία αναμένεται στις 31 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε έκδοση 400.000 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια έως 4 εκατ.Οπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, η εσωτερική αξία της μετοχής, με βάση την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της, ανέρχεται σε 10,441 ευρώ, δηλαδή εμφανίζει premium 4,4% σε σχέση με την ονομαστική αξία της.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ανέστειλαν την απεργία

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, που είχαν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου. Η πρωτοβουλία που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ και ο πρόεδρός του Αρης Ξενόφος, να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ, έριξε νερό στη φωτιά που άναψαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ-ΟΣΕ. Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τον προτιμητέο επενδυτή, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και με την προϋπόθεση ότι η νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ δεν θα διαφοροποιείται από την υφιστάμενη που ισχύει. Ουσιαστικά, η ΣΣΕ που ισχύει, παρατείνεται για περίπου ένα έτος.

Κλείνουν επειδή δεν βρέθηκε αγοραστής

Προς κλείσιμο βαίνουν 14 καταστήματα του δικτύου της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» (ΕΥΣ), καθώς παρήλθαν άπρακτες οι προθεσμίες που είχαν τεθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εκποίησή τους. Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η ΕΥΣ, προκειμένου να εγκριθεί η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της «Μαρινόπουλος», έπρεπε εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να προχωρήσει στην εκποίηση 22 συνολικά καταστημάτων στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πωληθεί, τελικά, μόνο 8 από τα 22 καταστήματα, με αγοραστές κυρίως τις αλυσίδες Bazaar και «Μέριμνα» (σ.σ.: η οποία, όπως ανακοινώθηκε χθες, εξαγοράστηκε από την «ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός»). Η ΕΥΣ έχει αιτηθεί τροποποίηση των δεσμεύσεων, στην πραγματικότητα να της επιτραπεί να κλείσει τα υπόλοιπα καταστήματα, κάτι που πρόκειται να συζητηθεί από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 25 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή