80 χρόνια πριν… 27-7-1938

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΜΠΕΡΛΑΙΝ: Θα εξακολουθήσωμεν εργαζόμενοι με πάσαν δυνατήν θυσίαν υπέρ της ειρήνης. Το δηλώνω σαφώς αλλά δεν εννοώ με την δήλωσιν αυτήν να προκαλέσω την εντύπωσιν ότι η βρεττανική κυβέρνησις είναι διατεθειμένη να θυσιάση, έστω και χάριν της ειρήνης, την βρεττανικήν τιμήν και τα βρεττανικά συμφέροντα.

ΠΕΡΙ «ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ»:  […] ο υπουργός και γενικός γραμματεύς του Φασιστικού κόμματος κ. Σταράτσε […] εδέχθη χθες τους καθηγητάς του Πανεπιστημίου οι οποίοι διετύπωσαν τας αρχάς του Φασισμού επί της φυλετικής θεωρίας. Ο υπουργός ετόνισεν ότι […] με την εγκαθίδρυσιν της Αυτοκρατορίας η ιταλική φυλή ήλθεν εις επαφή με άλλας φυλάς και επομένως πρέπει να λαμβάνη μέτρα έναντι οιασδήποτε μολύνσεως.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ: Ενα ζήτημα το οποίον […] ενδιαφέρει αμεσότατα τους βιοτέχνας της Θεσσαλονίκης επανεφέρθη πάλιν επί τάπητος. Πρόκειται περί της φορολογίας επί των βιοτεχνικών προϊόντων, την οποίαν επιδιώκει να επιβάλη ο Δήμος. […] Αι βιοτεχνικές οργανώσεις της Θεσ/νίκης εθεώρησαν ότι τούτο θα απέβαινε εις ζημίαν της παραγωγής και της εργασίας των και διεμαρτυρήθησαν εις την Γενικήν διοίκησιν και τον Δήμον […] – [τελικώς, η φορολογία δεν επεβλήθη].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή