Τεστ: «Εσύ πόσο εξουσιομανής είσαι;»

Τεστ: «Εσύ πόσο εξουσιομανής είσαι;»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύ​​στερα από μια εθνική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς: 1. Επικαλείσαι ασύμμετρες απειλές και αφήνεις να εννοηθεί ότι υπήρχε σχέδιο αποσταθεροποίησης. Οι έννοιες είναι αρκετά αφηρημένες, χωρούν από θυελλώδεις ανέμους και χαμηλή βλάστηση μέχρι Τούρκους πράκτορες και γενικά οποιονδήποτε θέλει να καταστρέψει τον ελληνικό τουρισμό, καλοκαιριάτικα. Η στρατηγική έχει δοκιμαστεί με τεράστια επιτυχία τον προηγούμενο αιώνα και στις αρχές του 21ου.

2. Βρίσκεις ένα τηλεοπτικό κανάλι και το δαιμονοποιείς. Για όλα. Επιβάλλεις επίσης εμπάργκο στο συγκεκριμένο δίκτυο και κατσαδιάζεις όποιον το βλέπει, ακόμη κι αν είναι πυρόπληκτος π.χ. Ο Τραμπ που το κάνει με το CNN, κάτι ξέρει.

3. Μιλάς πολύ και δεν ακούς. Ειδικά όταν κλαίνε άνθρωποι μπροστά σου.

4. Δεν ταυτίζεσαι με τα θύματα, όσους έχουν χάσει τους δικούς τους, περιουσίες, τα πάντα, γιατί οφείλεις να έχεις καθαρό κεφάλι για να μιλάς πολύ (βλ. 3).

5. Κατά προτίμηση κατσαδιάζεις τους πληγέντες. Επειδή έχουν επιδοθεί σε παρανομίες, επειδή δεν φρόντισαν εγκαίρως να προετοιμαστούν για το κακό, επειδή πανικοβλήθηκαν. Τους δημιουργείς ενοχές. Σαν να τιμωρήθηκαν από τον Θεό για τον άσωτο βίο τους. (Αλλωστε τα ίδια λένε και κάποιοι ιερείς.)

6. Αποδεικνύεις με ατράνταχτα επιχειρήματα πως ό,τι κι αν είχες κάνει, η κατάληξη θα ήταν η ίδια. Αρα, καλώς δεν έκανες τίποτα.

7. Χρησιμοποιείς λυρικές μεταφορές, όπως «στρατηγός άνεμος», «σεσουάρ στο τζάκι». Είναι παραστατικές, γλαφυρές και φωτογενείς. Σηκώνεις τα μανίκια του πουκαμίσου, κάνει ωραίο συμβολισμό – σε συνδυασμό και με τα προηγούμενα.

8. Εμπλέκεις τον Διαστημικό Οργανισμό, γιατί αυτό προκαλεί δέος. Και δείχνεις πολλούς χάρτες, κατά προτίμηση από δορυφόρους. Η κοινή γνώμη πάντα εντυπωσιάζεται με την εφαρμογή Google maps.

9. Δεν παραιτείσαι. Κι αν παραιτηθείς φροντίζεις να μη γίνει δεκτή. Κι αν δεν γίνει δεκτή, εννοείται ότι δεν επιμένεις στην αρχική σου απόφαση.

10. Αυτοαξιολογείσαι και παίρνεις άριστα. Ολα καλώς καμωμένα. Αν το πιστέψεις εσύ, θα το πιστέψουν οι άλλοι.

Αποτέλεσμα τεστ:

– Αν έχεις 0 στα 10, έχεις υπερβολική ενσυναίσθηση, είσαι ακατάλληλος για διαχείριση κρίσεων.

– Αν έχεις συγκεντρώσει 6 στα 10, είσαι μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επίδοσή σου είναι ικανοποιητική, αλλά ίσως την επόμενη φορά επανεκλεγείς με ποσοστό χαμηλότερο από 53%.

– Αν έχεις συγκεντρώσει 10 στα 10, συγχαρητήρια! Είσαι μέλος της σημερινής κυβέρνησης και τίποτα δεν θα σε κουνήσει από τη θέση σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή