80 χρoνια πριν… 4-8-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:  [Διάγγελμα Ι. Μεταξά:] «Δύο επιτυχίαι της Ελλάδος, ως παράγοντος ειρήνης αφ’ ενός εις τον στίβον της Διεθνούς Κοινωνίας και ως παράγοντος αφ’ ετέρου τάξεως και αξιοπρεπείας εν τω εσωτερικώ. Η μία επιτυχία είναι η υπογραφή του Συμφώνου μετά της Βουλγαρίας, υπογραφή η οποία τόσον εδραιώνει την υπόθεσιν της Βαλκανικής Συνεννοήσεως, η άλλη επιτυχία είναι η κατάπνιξις της οικτράς στάσεως ωρισμένων λειψάνων του παρελθόντος, η οποία διά της οικτροτέρας της διαλύσεως και διά της Πανελληνίου αγανακτήσεως, η οποία επηκολούθησε, απέδειξε πόσον είναι καταδικασμέναι μέσα εις την ατμόσφαιραν των ιδεών και της δράσεως της 4ης Αυγούστου αι ανατρεπτικαί έξεις και εν γένει αι νοσηραί μέθοδοι του παρελθόντος […]».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΥΝΤΧΕΝΤ: Τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής διά την διαίρεσιν της Παλαιστίνης ετερμάτισαν τας ερεύνας των και αναχωρούν εκ Παλαιστίνης σήμερον διά Λονδίνον. Η Επιτροπή, η οποία αποτελείται εκ τεσσάρων μελών υπό την προεδρίαν του κ. Γούντχεντ [φωτ., δεύτερος από αριστερά], κατά την άφιξίν της θα προβή εις περαιτέρω ερεύνας προτού καταρτίση την έκθεσίν της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή