Φθορά και παραπλάνηση

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τύχη των Τόσκα, Τσουβάλα, Τερζούδη, Καπάκη ήταν προδιαγεγραμμένη μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και ιδιαίτερα μετά τη θλιβερή παράσταση στην τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου που σκηνοθέτησε και διηύθυνε την Πέμπτη, μετά την ολέθρια Δευτέρα, ο Δ. Τζανακόπουλος με τη βοήθεια του Ν. Παππά. Οχι επειδή οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικά χαμηλές και οι ευθύνες τους πολύ μεγάλες στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας. Αυτό ακόμη αρνείται πεισματικά να το παραδεχθεί η κυβέρνηση, και οι προκλητικές δηλώσεις του Π. Πολάκη είναι σαφείς. Πρέπει όμως να προφυλαχθεί πάση θυσία από τη φθορά το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα.

Ολοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβιώνουν πολιτικά όσο κάνει ακόμη «γκελ» σε μια σεβαστή μερίδα του κόσμου ο σημερινός πρωθυπουργός. Αυτό το γνωρίζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στρέφουν τα πυρά τους στο πρόσωπό του, αν και δεν πρόκειται αποκλειστικά για αντιπολιτευτική τακτική. Στη συγκεκριμένη κυβέρνηση, όντως τα πάντα σχεδιάζονται, εκπορεύονται και εξαρτώνται από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί και τα υπόλοιπα στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών και των κομματικών, δεν υφίστανται ουσιαστικά ως αυτόνομες πολιτικές οντότητες στη συντριπτική πλειονότητα, αν όχι στην ολότητά τους. Ηταν και παραμένουν αναλώσιμοι, αν έτσι κρίνουν ο Αλ. Τσίπρας και το πολύ στενό επιτελείο του. από την άλλη πλευρά όμως, δεν υπάρχει και «πάγκος»…

Επομένως, η πρόβλεψη περί παραιτήσεων, αποκεφαλισμών, «διορθωτικών» κινήσεων και ανασχηματισμού ήταν αναμενόμενη. Κανείς άλλωστε δεν διαψεύδει ότι επίκειται ανασχηματισμός, ούτε καν οι φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες. Μάλλον δεν θα είναι ευρύς και, κυρίως, δεν φαίνεται να αλλάζει η «γραμμή» της κυβέρνησης Συρανέλ. Τα πρώτα δείγματα συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης. Ο Τόσκας και μαζί οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν –χωρίς όμως να τους αποδίδεται ευθύνη– και τα πόστα τους ανέλαβαν ο Σκουρλέτης και οι υπαρχηγοί τους που είχαν την επιχειρησιακή αρμοδιότητα στην τραγωδία, άρα «μηδέν εις το πηλίκον». Κρίνοντας δε από τη σκανδαλώδη μεταχείριση του Κουφοντίνα, ούτε η πολιτική της θαλπωρής και της ανοχής απέναντι στους «αναρχομπαχαλάκηδες» πρόκειται να εγκαταλειφθεί.

Είναι κλασική περίπτωση της γνωστής παροιμίας «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», μήπως και παραπλανηθεί πάλι η κοινή γνώμη!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή