ΑΠΟΨΕΙΣ

80 χρoνια πριν… 9-8-1938

09s1ter

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Κατά τας μετ’ επιτάσεως κυκλοφορήσασας φήμας, αι κινεζικαί τρομοκρατικαί συμμορίαι πρόκειται να κάμουν επιδεικτικόν κίνημα την 13ην του μηνός, πρώτην επέτειον των επεισοδίων της Σαγκάης [κατάληψη Σαγκάης από τους Ιάπωνες, 13/8/1937], προβαίνουσαι εις δολοφονίαν των ηγετών της νέας Κυβερνήσεως της Κίνας και επιθέσεις και βιαιοπραγίας κατά των εν τη πόλει κατοικούντων Ιαπώνων [φωτ.: Κάτοικοι της Σαγκάης τρέχουν να σωθούν.]

ΝΙΚΗ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Ο ΣΕΓΑΣ είχεν μίαν ωραίαν πρωτοβουλίαν: Να οργανώση αγώνας μεταξύ των αθλητικών ομάδων της πρωτευούσης, του Πειραιώς και των προαστείων. […] Τας καλυτέρας επιδόσεις της ημέρας επέτυχαν ο Λαμπράκης του Πειραϊκού και ο Παλαμιώτης των Τρικάλων […] Ο Λαμπράκης [ο ειρηνιστής γιατρός που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το 1963] εις την πρώτην προσπάθειαν επέτυχε επίδοσιν των 7.16 μ. την οποίαν ισοφάρισε προχθές εις το δεύτερον άλμα του.

ΛΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ: Το γάλα, το τυρί, το βούτυρον και ενίοτε τα αυγά είναι είδη που δεν ημπορεί κανείς να προμηθευθή. […] Οσον προχωρούν οι περιορισμοί τόσον περισσότερον υπονομεύονται οι οργανισμοί. Οι γέροντες και οι αδύνατοι αποθνήσκουν.