80 χρoνια πριν… 9-8-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Κατά τας μετ’ επιτάσεως κυκλοφορήσασας φήμας, αι κινεζικαί τρομοκρατικαί συμμορίαι πρόκειται να κάμουν επιδεικτικόν κίνημα την 13ην του μηνός, πρώτην επέτειον των επεισοδίων της Σαγκάης [κατάληψη Σαγκάης από τους Ιάπωνες, 13/8/1937], προβαίνουσαι εις δολοφονίαν των ηγετών της νέας Κυβερνήσεως της Κίνας και επιθέσεις και βιαιοπραγίας κατά των εν τη πόλει κατοικούντων Ιαπώνων [φωτ.: Κάτοικοι της Σαγκάης τρέχουν να σωθούν.]

ΝΙΚΗ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Ο ΣΕΓΑΣ είχεν μίαν ωραίαν πρωτοβουλίαν: Να οργανώση αγώνας μεταξύ των αθλητικών ομάδων της πρωτευούσης, του Πειραιώς και των προαστείων. […] Τας καλυτέρας επιδόσεις της ημέρας επέτυχαν ο Λαμπράκης του Πειραϊκού και ο Παλαμιώτης των Τρικάλων […] Ο Λαμπράκης [ο ειρηνιστής γιατρός που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το 1963] εις την πρώτην προσπάθειαν επέτυχε επίδοσιν των 7.16 μ. την οποίαν ισοφάρισε προχθές εις το δεύτερον άλμα του.

ΛΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ: Το γάλα, το τυρί, το βούτυρον και ενίοτε τα αυγά είναι είδη που δεν ημπορεί κανείς να προμηθευθή. […] Οσον προχωρούν οι περιορισμοί τόσον περισσότερον υπονομεύονται οι οργανισμοί. Οι γέροντες και οι αδύνατοι αποθνήσκουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή