80 χρoνια πριν… 17-8-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Την ημέραν κατά την οποίαν ανηγγέλθησαν τα γερμανικά στρατιωτικά γυμνάσια, ο αναγνώστης της πρώτης τυχούσης εφημερίδος […] εσχημάτισε την εντύπωσίν του άνευ δισταγμού: Αυτήν την φοράν βαδίζομεν προς πόλεμον! […] Το γεγονός είναι ότι αυτήν την στιγμήν η Γερμανία ολόκληρος, […] με την στρατιωτικήν της πειθαρχίαν, με την ολοκαίνουργον και απαστράπτουσαν εκ καθαριότητος, την θαυμαστήν διά την ακρίβειάν της, στρατιωτικήν της μηχανήν, ευρίσκεται εις κινητοποίησιν […].

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΕΓΚΡΙΝ: Πληροφορίαι εκ Βαρκελώνης […] ανήγγειλαν την παραίτησιν της Κυβερνήσεως Νεγκρίν. […] η παραίτησις της Κυβερνήσεως οφείλεται εις διχογνωμίαν αναφυείσαν μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Καταλανικής Χενεραλιντάντ […] ο Καταλανός υπουργός Αγκουιγιάντα και ο Βάσκος υπουργός Ιρούγιο (φωτ.) διεφώνησαν […] επί των υποβληθέντων διαταγμάτων δι’ ων ερρυθμίζετο το καθεστώς το διέπον τας πολεμικάς βιομηχανίας και το της απονομής δικαιοσύνης.

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ: Τήνος. Μετά πολλής τάξεως και επιβλητικότητος ετελέσθη ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι προσκυνηταί υπερέβησαν τας 20 χιλιάδας. Κατά την διάρκειαν της λειτουργίας έγιναν και τρία θαύματα, επί του Χαραλάμπους Κεχαγιόγλου κωφαλάλου

και ετέρων δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή