Δεν είναι άλλος, αυτός είναι…

Δεν είναι άλλος, αυτός είναι…

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλ. Τσίπρας κατάφερε χθες να ξεπεράσει τον εαυτό του και ταυτόχρονα να δείξει ποιος πραγματικά είναι, το πρόσωπό του αφτιασίδωτο. Δεν πρόκειται για αντίφαση. Χρησιμοποίησε την ευκαιρία που πρόσφερε η τυπική ολοκλήρωση του μνημονίου όχι μόνο για να επιμείνει στη ρητορική του διχασμού, αλλά και για να της δώσει νέες διαστάσεις. Την ίδια στιγμή αποκάλυψε ότι ο ίδιος είναι ο κεντρικός καθοδηγητής των Πολάκηδων και των άλλων στελεχών, όταν εξαπολύουν χυδαίες επιθέσεις εναντίον όσων θεωρούν αντιπάλους του καθεστώτος Συρανέλ. Φρόντισε, άλλωστε, να διανθίσει τον συμβολισμό της επιλογής της Ιθάκης για το διάγγελμά του με προβολή του εαυτού του ως πολυμήχανου Οδυσσέα και αντίθετα, εμφάνισε ως «μνηστήρες» που εποφθαλμιούν την εξουσία του όσους θα τη διεκδικήσουν στις επόμενες εκλογές.

Οι πάντες περίμεναν ότι ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευόταν επικοινωνιακά την περίσταση. Αλλωστε, συνεχώς αποδεικνύει την πεποίθησή του πως η άσκηση της πολιτικής ταυτίζεται και εξαντλείται στην επικοινωνία. Υπήρχε όμως η ελάχιστη προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα προσπαθούσε να είναι κάπως περισσότερο συναινετικός, να στείλει ένα στοιχειώδες μήνυμα ενότητας, καθώς το πλοίο «Η Ελλάς» μπαίνει με τσακισμένα πανιά και άλμπουρα στα επικίνδυνα νερά των αγορών. Το διάγγελμα τους διέψευσε οικτρά.

Αντ’ αυτού, ο Αλ. Τσίπρας έδειξε με το δάχτυλο τους Λουκά Παπαδήμο και Γιάννη Στουρνάρα ως δείγματα του ευτελισμού τής προ Συρανέλ δημοκρατίας –τότε που οι δικοί του εγκάθετοι σφιχταγκαλιασμένοι με ομογάλακτους αναρχομπαχαλάκηδες και χρυσαυγίτες προσπαθούσαν να την καταλύσουν–, λέγοντας «τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες». Προσφέροντας με αυτόν τον εξοργιστικό τρόπο πολιτική θαλπωρή στους δράστες της απόπειρας δολοφονίας του πρώτου και σε όσους έχουν πιθανώς στοχοποιήσει τον δεύτερο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι μία ημέρα πριν ο Π. Πολάκης και ο Δ. Τζανακόπουλος είχαν επιτεθεί ανοιχτά κατά του Γ. Στουρνάρα.

Δεν θέλει και το διαλαλεί ο πρωθυπουργός να επικρατήσει η λήθη, να γίνουν «λωτοφάγοι» οι πολίτες και να ξεχάσουν ποτέ «τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια». Επιλεκτικά ασφαλώς, σύμφωνα με τις δικές του υποδείξεις και απαλλάσσοντας τον ίδιο και τους πέριξ αυτού από τις ευθύνες τους για το κατάντημα της χώρας. Αφού, λοιπόν, έτσι επιθυμεί, ούτε η δική του άθλια διακυβέρνηση πρέπει ποτέ να σβηστεί από τις μνήμες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή