80 χρoνια πριν… 28-8-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Εχομεν μίαν Κυβέρνησιν της οποίας όλα τα μέλη είναι μετά πάθους προσηλωμένα εις την ειρήνην. Η Κυβέρνησις αυτή εν τη προσπαθεία της προς κατευνασμόν των παθών και διατήρησιν της ειρήνης ηνέχθη ταπεινώσεις. Αλλά τούτο δεν θα έπρεπε να παρερμηνευθή και να θεωρηθή ότι η Μεγάλη Βρετανία εν τη δεδομένη στιγμή θα υστέρει εις το καθήκον το οποίον επιβάλλει η διατήρησις του πολιτισμού εις τον κόσμον και η παρεμπόδισις της βίας […].

«Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ»: Το περίφημον βιβλίον του Χίτλερ «Ο Αγών μου», το οποίον αποτελεί το ευαγγέλιον του Εθνικοσοσιαλισμού, έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερον εν Γερμανία εις άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων αντιτύπων. Ο αρχικός τίτλος του έργου όταν εξεδόθη διά πρώτην φοράν τω 1925 ήτο «Τέσσερα και ήμισυ έτη αγώνων κατά του ψεύδους, της μωρίας και της ανανδρίας».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ: Πολλαί εφημερίδες κάμνουν έκκλησιν προς την Κυβέρνησιν όπως κηρύξη τον στρατιωτικόν νόμον εν Παλαιστίνη ώστε να αρθή εγκαίρως μία συνεχής ανησυχία, η οποία περισπά την προσοχήν της Κυβερνήσεως από την εν Ευρώπη σοβαράν κατάστασιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή