80 χρoνια πριν… 30-8-1938

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟΣ ΛΟΓΟΣ:  [ομιλία Μεταξά στη Λαμία] « […] οι μεγάλοι στρατοί, τα οχυρώματα εις τα σύνορα, οι στόλοι των αεροπλάνων, τα αντιτορπιλλικά […] δεν γίνονται δωρεάν, γίνονται με χρήματα. Και τα χρήματα αυτά […] τα δεχόμεθα μόνον από τα χέρια του ελληνικού λαού, ως καρπόν των ιδρώτων και των θυσιών του. […] Η ανάγκη να είναι η Ελλάς ισχυρόν έθνος καθιστά την κατάστασιν αυτήν μόνιμον, […] διότι αλλέως δεν είναι δυνατόν παρά ο τόπος αυτός να πάθη και να κακοπάθη, πράγμα διά το οποίον κανείς Ελλην δεν ημπορεί να αναλάβη την ευθύνην.

ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ: Ανω των 20.000 ανδρών των εκλεκτοτέρων γαλλικών στρατευμάτων θα αρχίσουν τα γυμνάσια […] εις σημείον απέχον 50 χλμ. από του σημείου εις το οποίον ενούται η γαλλική, γερμανική και ελβετική μεθόριος [φωτ.: Γάλλοι στρατιώτες εκπαιδεύονται].

ΦΟΡΟΣ ΑΛΟΓΩΝ: Κατά την δευτέραν συνέλευσιν της Βουλής των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών […] εψηφίσθη ο προϋπολογισμός του 1938 και άλλα νομοσχέδια, εν εκ των οποίων επιβάλλει βαρύτατον φόρον εις τους χωρικούς ιδιοκτήτας αλόγων, οι οποίοι δεν ανήκουν εις τας «κολλεκτίβας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή